79 gadu vecumā mūžībā devies kulta seriāla "Soprano ģimene" aktieris Tonijs Siriko

Kino
2022. gada 9. jūlijā 10:53 2022. gada 9. jūlijā 10:53
  Jauns.lv
Piektdien 79 gadu vecumā miris amerikāņu aktieris Tonijs Siriko, kurš vislabāk pazīstams ar Pītera Pola "Paulie Walnuts" Gualtieri lomu televīzijas seriālā "Soprano ģimenē" ("The Sopranos").

Tonijs Siriko atveidoja Pauliju "valriekstu" Gualtieri, vienu no Tonija Soprano galvenajiem puišiem, katrā HBO seriāla sezonā. Par aktiera nāvi sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja viņa brālis Roberts. Viņš rakstīja: "Ar lielām skumjām, bet ar neticamu lepnumu, mīlestību un daudzām jaukām atmiņām, Dženaro Entonija "Tonija" Siriko ģimene vēlas jūs informēt par viņa nāvi.”

Tonijs Siriko ( 1942 - 2022). (Foto: EPA/Scanpix)

Roberts paziņoja, ka Tonijs miris piektdienas rītā. Ģimenei pietuvināti cilvēki atklāj, ka Tonijs jau vairākus gadus dzīvojis pansionātā, Fortloderdeilā, Floridā, un viņam bija slikta veselība.

Tonijs visvairāk paliks atmiņā ar lomu "Soprano ģimenē" — viņš ieguva divas Ekrāna aktieru ģildes balvas nominācijā par izcilu aktieru ansambļa sniegumu.

Viņš ierunājis arī daudzas balss lomas tādos animācijas seriālos kā "Family Guy" un "American Dad", kā arī atveidoja mafijas pārstāvi vai gangsteru daudzās filmās, tostarp "Goodfellas", "Mighty Aphrodite", "Gotti", " Cop Land" un "Mickey Blue Eyes".

Saistītās ziņas

Miris aktieris Frenks Vinsents, kurš spēlēja Skorsēzes filmās un "Soprano ģimenē"
51 gada vecumā miris kulta aktieris Džeimss Gandolfini no pasaulslavenās „Soprano ģimenes"
Radi, draugi un aktieri atvadās no "Tonija Soprano". FOTO


Siriko bija liels ASV armijas atbalstītājs — viņš kopā ar Džeimsu Gandolfīni savulaik devās uz Irāku, lai satiktu tur esošo karaspēku. Viņš turpināja atbalstīt arī „Wounded Warrior Project” organizāciju, kas rūpējas par traumas guvušiem karavīriem.

Tonijam Siriko ir divi bērni, Džoanna un Ričards, vairāki mazbērni un brāļi un māsas.

Citi šobrīd lasa

Igaunijā demences dēļ netiek sodīts vīrietis, kurš uz gājēju pārejas nāvējoši sabrauca astoņus mēnešus vecu bērnu 1
Militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā gājis bojā karavīrs 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī