"Ja ir vēlme kaut ko sasniegt, jāmet kauns pie malas!” - latvietes Lienes Ozolas triumfa gājiens tiktokā 5

Slavenības
2023. gada 1. septembrī 06:43 2023. gada 1. septembrī 06:43
  Žurnāls "Kas Jauns"
Latviete Liene Ozola, kas jau 15 gadu dzīvo Anglijā, kur strādā skaistumkopšanas industrijā, Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laikā sevi spilgti pieteica platformā "TikTok", kur šobrīd viņai ir jau gandrīz 78 000 sekotāju. Pandēmijas laikā viņa sociālajos tīklos iepazinās ar savu mīļoto vīrieti, arī Anglijā dzīvojošo latvieti Aigaru Apsīti, kas vada divus restorānus.

Tieši pirms 15 gadiem Liene Ozola, dzimusi un augusi vidzemniece, aizlidoja uz Kingstonu pie Hallas, kas atrodas netālu no Līdsas, lai izmēģinātu savus spēkus skaistumkopšanā.

Pirms aizbraukšanas Anglija viņai no redzētajām filmām likās karaliska un perfekta zeme, kurā valda tīrība un kārtība. Taču klātienē, iepazīstot pilsētu, tā it nemaz neatbilda viņas iedomātajiem priekšstatiem. Pirmajos trīs mēnešos pat licies, ka te ilgi neizturēs, bet tagad, atskatoties uz Anglijā nodzīvoto laiku, viņa teic – ir sajūta, ka tikai pērn atstājusi Latviju.

Lienes Ozolas sociālajos tīklos nekad neieraudzīsim negācijas vai asaras. Kā viņa saka: “Stipru sievieti neviens nekad nenogalinās. Viņai vajag labi izgulēties, stipru kafiju, un viņa būs vēl spēcīgāka!” Nu jau Lieni atpazīst ne tikai Latvijā, bet arī Lielbritānijā. Bieži vien cilvēki nāk klāt un vēlas ar viņu nofotografēties un aprunāties. Liene teic, ka šī atpazīstamība nenogurdina, piebilstot, ka tās ir foršas sajūtas un emocijas. (Foto: no privātā arhīva)

“Sāku strādāt mazā frizētavā un pamazām augu, augu un augu. Šobrīd viss ir ideāli. Pati esmu sev priekšniece un grāmatvede, pati nosaku savu darba grafiku. Tagad strādāju vienā no prestižākajām frizētavām šajā reģionā, kur dzīvoju. Beidzamo trīs gadu laikā mūsu salons ierindojies pirmajā vietā matu pieaudzēšanā un krāsošanā. Pie mums pat klienti brauc no Londonas un Mančestras. Mūsu friziersalonā ir starptautiska komanda – strādā gan lietuviešu, gan poļu, gan angļu meitenes. Tāpat mūsu klientes ir visdažādāko nacionalitāšu – gan musulmanietes, gan eiropietes. Mums ir ļoti noslogots salons, vienmēr ir daudz darba, kā angliski saka, mēs visu laiku esam busy. Mūsu salonā ir pilnīgi viss sievietei nepieciešamais, sākot ar matiem un beidzot ar sejas procedūrām, filleriem un botoksu,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" savu karjeras izaugsmi Anglijā atklāj Liene Ozola, kas šo gadu laikā arī pati kļuvusi par augsta līmeņa profesionāli.

Lai gan Latvijā apguvusi vairākas skaistumkopšanas procedūras – friziermeistarību, make-up, skropstu pieaudzēšanu un pīrsingu duršanu –, viņa strādā par frizieri un, kā pati saka, dara pilnīgi visus brīnumus ar matiem. “Es jau ar savām klientēm runāju – esmu izaugusi tik tālu, ka man vairs savā sfērā nav, kur augt. Vienīgi, ja atvērtu pati savu salonu… Bet diezin vai es gribētu Anglijā atvērt savu friziersalonu, drīzāk kaut kad nākotnē Dubaijā. Pagājušajā gadā ar līgavaini tur nosvinējām manu dzimšanas dienu, un es iemīlējos šajā pilsētā. Es pat redzēju tādu sapni, ka man ir salons Dubaijā. Tas nākotnē viennozīmīgi piepildīsies!” nosaka Ozola.

“Veiksmes un panākumu atslēga ir labs izskats. Skaistums glābs pasauli! No jebkura defekta var izveidot efektu, it sevišķi šajā laikā, kad viss ir pieejams,” saka Ozola. (Foto: no privātā arhīva)

Tiktokā allaž spilgta un seksīga

Taču plašāku popularitāti un atpazīstamību Liene Ozola ieguvusi, pateicoties sociālajām platformām.

“Tas viss aktīvāk sākās Covid-19 pandēmijas ierobežojumu laikā. Ja visu laiku esi bijis kā vāvere ritenī un pēkšņi nav jāiet uz darbu, nav jāved bērni uz skolu, ko tagad iesākt, jo cik tad ilgi to māju tīrīsi no rīta līdz vakaram? Tā arī nolēmu paskatīties, kas tas "TikTok" ir. Tad mani uzaicināja vienā "Facebook" grupā vadīt tiešraides par skaistumkopšanu. Kāpēc ne? Un tā arī sākās mani live par ģērbšanos, skaistumkopšanu un matiem. Sāku pievērsties "TikTok", un tas man ļoti labi aizgāja. Pirmie video sižeti bija dažādu populāru teicienu adaptācija latviešu valodā, pa vidu vēl kāda deja un skaista kleita. Cilvēkiem jau patīk dažādība.

Tagad man jau ir gandrīz 78 000 sekotāju, bet es labprāt attaisītu šampanieti, lai nosvinētu 100 000 sekotāju.

Lai veidotu sižetus, ir vajadzīga gan iedvesma, gan laiks. Galvenais veidot tādu saturu, lai cilvēkiem nav garlaicīgi. Man patīk, ka cilvēki no manis smeļas pozitīvo, jo man pašai patīk pozitīvi cilvēki, kas spēj citiem iedot padomu. Pozitīvais vairo pozitīvo,” viņa stāsta, kā kļuvusi atpazīstama sociālajos tīklos.

Skaistuma receptes noslēpums

Nenoliedzami, Liene var lepoties ar skaistu augumu, pievilcīgu skatienu un veselīgiem matiem, ko viņa arī izrāda savos sociālajos tīklos.

“Pagājušajā gadā Anglijā piedalījos latviešu organizētajā skaistumkonkursā "Zeltene". Bijām pieteikušās vairāk nekā 60 latviešu meitenes, kas dzīvo Lielbritānijā. Lai tiktu finālā, bija balsošana feisbukā, tāpēc uzrunāju cilvēkus no sava "TikTok" profila, un tas man ļoti palīdzēja, jo par mani nobalsoja un es tiku finālā. Meitenes man rakstīja, ka esmu kā paraugs citām – ja kaut ko gribas, ir jāiet un jādara, nevis jāsēž un jāčīkst. Ja ir vēlme kaut ko sasniegt, ir jāmet kauns pie malas. Ja šķiet, ka ir liekais svars, vajag atcerēties, ka katrai sievietei ir sava odziņa un savi plusi. Ir jāredz tikai tas labākais un vienmēr jāiet tikai uz priekšu, lai savas vēlmes piepildītu,” par savām iedvesmošanas spējām aizdomājas Liene.

2022. gadā Lielbritānijas latviešu skaistumkonkursā "Zeltene". (Foto: no privātā arhīva)

Vaicāta, kāds tad ir viņas skaistuma un seksīgā izskata noslēpums, viņa raksturo: “Ja esmu labi izgulējusies, tad no rīta ceļos un varu sākt kalnus gāzt. Galvenais ir mīlēt sevi, un tad arī tevi mīlēs apkārtējie. Kādreiz man likās, ka šito un to nedarīšu, ka tas nav mans, bet tagad esmu atvērta visam jaunajam. O, fillerīši, jā, vajag! Botokss, labi! Katram jau ir savi skaistuma standarti – vienam vairāk patīk naturālās meitenes, bet citam mākslīgais skaistums.”

Atvērta jauniem skaistuma eksperimentiem

Liene dažādas skaistuma atjaunošanas ķirurģiskās operācijas, kas uzlabo viņas izskatu un ķermeni, ir iecienījusi veikt Turcijā. “Uzskatu, ka sākotnēji ir jāsāk ar mazumiņu, ja efekts ir okay, var pamēģināt vēl. Ejot pie meistara, ir jāizlasa par viņa darbu rekomendācijas, komentāri, jāskatās bildes. Tāpēc jau mūsdienās ir Instagram, kur visu nepieciešamo informāciju var atrast par jebkura cilvēka biznesu. Tagad neko nevar noslēpt!” smej Liene.

“Šogad maijā mans draugs Turcijā klīnikā uzlaboja savu smaidu, ievietojot zobu implantus, un ir ļoti labs rezultāts. Turcijas klīnikās ir all inclusive, viņi ne tikai visu izdarīs no a līdz z un izdabās, lai cilvēks justos komfortabli, bet viņiem arī ir ļoti labas pakalpojumu cenas. Turcijas klīnikas man ieteica paziņa blogere no Lielbritānijas. Es pati septembrī dodos uz Turcijas klīniku, kur man būs operācija lipo 360 un BBL. Tas nozīmē, ka no vēdera nosūc liekos tauciņus, ko pēc tam ieliek dupsī, un izveido pufīgākus dupša vaigus. Ķirurgs jau man ir teicis, ka pēc operācijas atgriezties darbā varēs pēc trim nedēļām un, tā kā manipulācija ir saistīta ar dibena vaigiem, uz speciāla krēsla būs jāsēž divas nedēļas.

Sieviete pēc šīs operācijas iegūst slaidu lapsenes vidukli jeb figūras apkārtmērus – 90-60-90. Šī operācija šobrīd Turcijas klīnikās ir ļoti pieprasīta un populāra, sievietes dodas to veikt no visām pasaules malām.

Kādam varbūt tās cenas liekas augstas, bet man šķiet adekvātas. Mana gaidāmā operācija izmaksās aptuveni 6000 eiro. Bet, piemēram, draudzene Anglijā veica tikai vēdera tauku atsūkšanu un samaksāja 4500 eiro,” atklāta ir Liene Ozola.

“Veiksmes un panākumu atslēga ir labs izskats. Skaistums glābs pasauli! No jebkura defekta var izveidot efektu, it sevišķi šajā laikā, kad viss ir pieejams,” saka Ozola. (Foto: no privātā arhīva)

Liene atspēko mītu, ka plastiskās operācijas veic tikai tāpēc, ka ir kādi kompleksi: “Man it nekad nav bijuši kompleksi. Es plastiskās operācijas veicu, lai sevi uzlabotu, un tas arī šobrīd ir kā modes kliedziens, jo man apkārt esošās meitenes ļoti rūpējas par savu izskatu un uzlabo to ar botoksu, filleriem. Ja es slikti izskatītos, diez vai cilvēki nāktu manā TikTok un Instagram profilā, lai mani apskatītu un jautātu man padomus par ģērbšanos, modi, stilu un skaistumkopšanu.”

Pandēmijas laikā izveidojas attiecības

Lienei Ozolai kovida laiks ar ierobežojumiem ir izmainījis daudzas lietas dzīvē, viņa ne tikai kļuvusi slavena influencere, bet arī šajā laikā iepazinusi savu mīlestību – Anglijā dzīvojošo kurzemnieku Aigaru Apsīti. Abi iepazinušies sociālajos tīklos, kad Liene Aigaram, kas bijis live tiešraidē, uzrakstījusi interesantu komentāru. “Izrādījās, ka mēs viens no otra dzīvojam stundas braucienā. Manā pilsētā ir akvārijs, kur var vērot pingvīnus un zivtiņas, un Aigars pieteicās atbraukt ciemos pingvīnus apskatīt, un tā viņš te ir palicis līdz šai dienai. Tagad mēs dzīvojamies pa divām mājām un pilsētām, jo Aigara bizness ir Mančestrā, mans darbs ir Hallā.”

Aigars, raksturojot Lieni, teic, ka viņa mīļotā sieviete ir gan seksīga, gan sievišķīga: “No skaistas un sakoptas sievietes rodas pozitīvi laba enerģija, jo viņa apzinās savu vērtību un jūtas seksuāla, skaista. Un šāda sieviete nekad nav drūma, jo jūtas labi, izskatās labi un apzinās to, un vienmēr ir pozitīva.” (Foto: no privātā arhīva)

Lai gan pērn Aigars Lieni romantiski bildināja viņas dzimšanas dienā Dubaijā, pasniedzot saderināšanās gredzentiņu ar dimantiem, kāzas abi iecerējuši 2025. gada 5. maijā. “Līdz tam laikam varam visu kārtīgi saplānot. Es labprāt divatā aizbrauktu uz Bali un apprecētos, bet Aigars grib lielas kāzas ar aptuveni 500 līdz 600 viesiem Anglijā. Kā viņš smejas – visa pilsēta zinās dienu, kad mums būs kāzas! Un gan jau kāzu afterpārtijs būs Latvijā,” viņa atklāj.

Kad Liene un Aigars jūt, ka nepieciešama atpūta, viņi sakārto sev atvaļinājumu. “Mēs ļoti daudz ceļojam, tas ir mūsu kopīgais vaļasprieks,” viņa teic. Turklāt Aigars arī atbalsta Lienes aktivitātes sociālajos tīklos: “Viņš man ir kā modes eksperts, vienmēr pasaka padomu par sieviešu skaistumlietām un savas domas, kā konkrētais apģērbs man izskatīsies.”

Lai arī Liene sociālajos tīklos izrāda savu skaistumu un seksīgās ķermeņa formas, mīļotais nebūt nav greizsirdīgs. “Aigars ir pārliecināts par to, ko es daru, un arī par sevi ir pārliecināts. Uzskatu, ka greizsirdības scēnas ir muļķības – ja cilvēkiem aiz gara laika nav, ko darīt, tad nodarbojas ar tādām lietām, bet, kad cilvēks ir par sevi pārliecināts, viss ir kārtībā,” tā Liene. Runājot par attiecībām, viņa nosaka – pie tām katram pārim ir jāpiestrādā: “Satiekas divi dažādi cilvēki, katrs ar saviem tarakāniem, tāpēc pie attiecībām ir jāpiestrādā. Nekad neticēšu, ja kāds pāris teiks, ka viņiem viss ir perfekti, ka abi viens otru ideāli saprot un viss ir gludi un forši. Nav tā! Katrās attiecībās ir jāstrādā un jāstrādā, tāpat kā jāstrādā ar savu izaugsmi, zināšanām un visu pārējo. Pat pāri, kas ir nodzīvojuši 50 gadu kopā, aug, veido viens otru un pielāgojas,” teic Liene.

Citi šobrīd lasa

Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Skatīt visus komentārus