FOTO: noskaidroti desmit "Supernovas" finālisti; neiztiek bez pārsteigumiem 3

Mūzika
3. februārī 23:54 2024. gada 3. februārī 23:54
  Jauns.lv
Sestdienas vakarā notika Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kurā izraudzīti desmit finālisti, lai cīnītos par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Sestdien, 10. februārī, uz "Supernovas" fināla skatuves kāps Alekss Silvers, "Avéi", Dons, "Ecto", Edvards Strazdiņš, "Funkinbiz", Katrīna Gupalo, grupa "Papīra lidmašīnas", "St Leviča" un duets "Vēstulēs".

Nedaudz negaidīti finālā neiekļuva grupas "Triānas parks" soliste Agnese Rakovska, kura Latviju pārstāvēja 2017. gada Eirovīzijā, un tika pieskaitīta favorītu pulkam arī šogad.

Dziesmu un izpildītāju iekļūšanu konkursa "Supernova" pusfinālā noteica LTV izvēlētā žūrija Latvijas mūzikas un šovbiznesa industrijas, televīzijas pārstāvju, kā arī ārvalstu ekspertu sastāvā.

Drošības apsvērumu dēļ arī šogad žūrijas pārstāvju vārdi tikšot atklāti tikai pēc starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa maijā, vēsta portāls Lsm.lv.

Jau vēstīts, ka konkursa uzvarētājs, kurš pārstāvēs Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, tiks noteikts 10. februārī.

"Muzikālās bankas" uzvarētājs Dons tiek uzskatīts par galveno favorītu arī šogad "Supernovā". (Foto: Ieva Leiniša/LETA)

Šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli notiks 7. un 9. maijā, bet fināls - 11. maijā.

Saistītās ziņas

Zināmi šā gada dziesmu konkursa "Supernova" vadītāji
Supernovas uzvarētāji "Sudden Lights" labākie gan skatītāju, gan žūrijas vērtējumā
Dons "Muzikālās bankas" uzvarētāja balvu vedīs mammai

Izlozē noskaidrots, ka konkursa “Supernova” dziesma, kas izcīnīs laureāta titulu, Eirovīzijas konkursā izskanēs otrajā pusfinālā. Tajā kopā ar Latviju šogad piedalīsies arī Albānija, Armēnija, Austrija, Beļģija, Čehija, Dānija, Grieķija, Gruzija, Igaunija, Izraēla, Malta, Nīderlande, Norvēģija, Sanmarīno un Šveice.

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
VIDEO: policija aiztur personu, kura Brīvības pieminekļa pakājē ar īpašu nicinājumu spārdīja ziedus
Gruzijas valdošā partija grib veidot ienaidnieku sarakstus
Skatīt visus komentārus