Vida Press

Stilīgi, pikanti un drosmīgi - šovbiznesa zvaigznes mirdz "Grammy" ceremonijā. FOTOGALERIJA 3

Slavenības
5. februārī 09:42 2024. gada 5. februārī 09:42
 
Svētdien, 4. februārī, Losandželosā notika "Grammy" mūzikas balvu 66. pasniegšanas ceremonija.

Kā jau ierasts, pēc ceremonijas spriests tiek ne tikai par to, kas nu balvu pelnījis vairāk vai mazāk, bet arī par šovbiznesa zvaigžņu izvēlēto apģērbu - cik nu kurš gaumīgi vai drosmīgi tērpies. To lūkojiet arī paši!

Kā jau ziņots, Teilore Svifta svētdienas vakarā kļuva par vēsturē pirmo mūzikas izpildītāju, kas ceturto reizi saņēma prestižo "Grammy" balvu par gada labāko albumu - šoreiz par albumu "Midnights".

Balvu viņai pasniedza Selīna Diona, kas pārsteidza publiku ar savu negaidīto klātbūtni. 2022. gadā viņai konstatēja retu nun neārstējamu neiroloģisku slimību, un viņa krietni retāk parādās sabiedrībā. Līdz šim ar trijām labāko albumu "Grammy" balvām viņa dalīja izcilības laurus ar popmūzikas leģendām Stīviju Vonderu, Polu Saimonu un Frenku Sinatru. 

Gada labāka ieraksta "Grammy" balvu saņēma Mailija Sairusa par dziesmu "Flowers". Par labāko jauno mākslinieci "Grammy" balvu saņēma Viktorija Monē, bet par gada dziesmu - "What Was I Made For?" no filmas "Bārbija" - balvu saņēma Bilija Ailiša.

Ceremonijā uzstājās tādi mākslinieki kā Olīvija Rodrigo, Ailiša, Burna Boy un Treviss Skots, bet auditorijā bija tādas zvaigznes kā Svifta un Bejonsa.

Tomēr divu mūzikas leģendu uzstāšanās aizēnoja gados jaunākās zvaigznes. Treisija Čepmena, kas kopš 2009.gada publikas priekšā uzstājusies reti, pievienojās kantrī dziedātājam Lūkam Kombsam, kas pērn nonāca hitparāžu virsotnēs ar Čepmenas dziesmas "Fast Car" koverversiju. Savukārt Džonija Mičela izpildīja savu klasisko kompozīciju "Both Sides Now", "Grammy" ceremonijā uzstājoties pirmo reizi 80 gadu vecumā.

Mičelas koncertalbums tika godalgots kā gada labākais folka albums.

Visvairāk godalgu - četras - saņēma amerikāņu indī folkroka mūziķe Fēbe Bridžersa.

Pa trim balvām saņēma indī supergrupa "boygenius", dziedātājas SZA un Viktorija Monē, kā arī reperis Killer Mike. Pa divām godalgām saņēma Svifta, Ailiša un Sairusa.

Citi šobrīd lasa

Astronomi pirmo reizi ārpus Saules sistēmas novēro neparastu parādību
Cenas Latvijā 2024. gadā - kam pieaugs, kam kritīsies?
Latvijā samazinās putnu populācija, dažas sugas izzūd pavisam 2
Skatīt visus komentārus