Lielbritānijas karalis Čārlzs III. (Foto: DPPA/Sipa USA/ Vida Press)

Karalis Čārlzs sagrauj prinča Viljama cerības kļūt par monarhu viņa dzīves laikā 1

Slavenības
22. februārī 13:30 2024. gada 22. februārī 13:30
  Jauns.lv
Tiek ziņots, ka princis Viljams plānojot savu kronēšanu, jo parādījušās runas, ka viņa tēvs britu karalis Čārlzs III varētu atteikties no troņa, to atdodot savam vecākajam dēlam.

Taču karalis Čārlzs sagrāvis dēla prinča Viljama cerības ātrāk kļūt par karali, parādot pasaulei, ka viņš joprojām ir “ļoti” noteicošs par visu un tik viegli no troņa neatteiksies.

Neraugoties uz diagnozi, karalis Čārlzs aizvien lieliski spēj pildīt savus pienākumus. (Foto: James Whatling / MEGA / Vida Press)

Monarhs trešdien, 21. februārī, ticies ar Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku, tikai dažas nedēļas pēc tam, kad pils šokēja pasauli ar ziņu par karalim diagnosticēto vēzi.

Kopš vēsts par Čārlzam atklāto ļaundabīgo audzēju vairākos ziņu avotos izskanējis apgalvojums, ka princis Viljams tronī kāps ātrāk, nekā gaidīts, jo viņa tēvs vairs nespēj pildīt karaliskos pienākumus.

Izdevuma “In Touch Weekly” publikācijā pat apgalvots, ka Velsas princis Viljams jau sācis plānot savu kronēšanas ceremoniju.

Kāds avots izteicies, ka Viljams jau ir “pārņēmis lielāku kontroli pilī, uzturot pastāvīgu kontaktu ar Čārlza palīgiem,” piebilstot: “Pašlaik viņš būtībā ir Firmas (karaļnama) galvenais cilvēks.”

Saistītās ziņas

Princis Harijs pirmo reizi publiski izsakās par karaļa Čārlza diagnozi
Kurš ir nākamais rindā uz troni, un kas zināms par monarha Čārlza III veselību?
Britu karalim Čārlzam diagnosticēts vēzis

Tomēr ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa, analizējot Čārlza un Riši Sunaka tikšanos, norādījusi, ka monarhs spēj turpināt savus pienākumus, neskatoties uz cīņu ar vēzi.

Džūdija Džeimsa pastāstījusi izdevumam “The Mirror”: “Ilgais, stingrais rokasspiediens ar savu premjerministru, kā arī veids, kā viņš apsēdās krēslā ar nevainojamu līdzsvaru un abām rokām uz ceļgaliem, nevis turoties pie krēsla roku balstiem, liecina, ka monarhs ļoti vēlas, lai viņu redzētu kā aizrautīgu un spējīgu turpināt pienākumus arī pēc vēža diagnozes. Savukārt viņa aktīvā žestikulēšana, sēžot un tērzējot ar Riši, liecina par cilvēku, kurš joprojām ir ļoti atbildīgs par visu notiekošo.”

Citi šobrīd lasa

Holivudas zvaigzne pārsteidz pasauli ar latviešu mākslinieces Brendas Jansones mataino bikini
Ivars Kalniņš par filmēšanos un ģimeni: "Kopš satiku Lauru, manā dzīvē vērojama augšupeja"
Krievi ieņem amerikāņu bāzi Āfrikā
Pievienot komentāru