Kolins Fērts un viņa leģendārais krekls. (Foto: action press/ Vida Press)

Kolina Fērta slapjais krekls, kas viņam bija mugurā kā Dārsija kungam, izsolē pārdots par 25 000 mārciņu

Slavenības
11. martā 06:19 2024. gada 11. martā 06:19
  Jauns.lv
Britu aktieris Kolins Fērts ir atveidojis neskaitāmas izcilas lomas, par kurām godalgots ar augstākajiem apbalvojumiem kino industrijā, taču daudziem viņš aizvien asociējas ar Dārsija kungu no 90. gados tapušā britu miniseriāla “Lepnums un aizspriedumi”. Šomēnes notikušajā izsolē piedāvāts Dārsija kunga krekls un pārdots par necerēti augstu summu - 25 000 sterliņu mārciņu (gandrīz 30 tūkstoši eiro).

Dārsija kunga leģendārā krekla dizainere atklāj, ka Fērtam nav bijusi apakšveļa un garais apģērba gabals izmantots, lai izceltu “ļoti glītas aprises”.

Krekls, ko Kolins Fērts valkāja, dodoties pāri laukiem pēc tikko pārpeldēta ezera TV seriālā, kas adaptēts pēc romāna “Lepnums un aizspriedumi”, labdarības izsolē pārdots par 25 000 sterliņu mārciņu.

Dārsija kunga krekls 5. martā notikušajā “Lights Camera Auction” izsolē. (Foto: BACKGRID/ Vida Press)

“Oskara” balvas laureāts Fērts atveidoja Ficviljamu Dārsiju 1995. gadā tapušajā BBC miniseriālā, kas adaptēts pēc rakstnieces Džeinas Ostinas romāna. Dženiferas Ēles atveidotā Elizabete Beneta ir pārsteigta, kad Dārsijs apmeklē Pemberlijas īpašumu un ierodas tajā slapjš un neatbilstoši ģērbts.

Liktenīgā filmas varoņu sastapšanās un leģendārais slapjais krekls. (Foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press)

Šis brīdis no jauna izspēlēts “Netflix” seriālā “Bridžertona”, kad britu aktieris Džonatans Beilijs izbrien no kāda ezera, un uz to bija atsauce arī Bridžitas Džounsas dienasgrāmatā, kurā Fērts redzams kā vēl viens Dārsija kungs.

Kolins Fērts un Dženifera Ēle seriālā “Lepnums un aizspriedumi”. (Foto: Moviestore/Shutterstock/ Vida Press)

Bija paredzēts, ka tērps, ieskaitot balto kreklu, samta vesti, bikses un zābakus, labdarības izsoles veidotājiem atnesīs no 7000 līdz 10 000 sterliņu mārciņu peļņu, bet gala summa vairāk nekā divas reizes pārsniedza paredzamo pārdošanas cenu.

2022. gadā karaliene Kamilla (tolaik Kornvolas hercogiene Kamilla) apmeklēja Džeinas Ostinas māju, kuras ekspozīcijā bija izstādīts arī Dārsija kunga krekls, kuru 1995. gadā izdotajā seriālā “Lepnums un aizspriedumi” valkāja aktieris Kolins Fērts. (Foto: Finnbarr Webster/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press)

Saistītās ziņas

Dārsija lāsts. Izcilais aktieris Kolins Fērts: "Bet es tāds neesmu!"
Kolins Fērts "Breksita" dēļ kļuvis par Itālijas pilsoni
Kolins Fērts vēlētos atveidot transvestītu vai striptīzdejotāju

Sešu sēriju seriālu adaptējis Endrū Deiviss, un tas tika demonstrēts 1995. gadā, kļūstot par kulta klasiku romantisko filmu cienītāju vidū.

Gala summa izsolē vairāk nekā divas reizes pārsniedza paredzamo pārdošanas cenu. (Foto: BACKGRID/ Vida Press)

Citi šobrīd lasa

“Sāc ar priekšnamu, nevis ar omītes guļamistabu” - vērtīgi padomi tiem, kuri grib ievest kārtību ģimenes lauku mājā
Pie nacistu līdera Hermaņa Gēringa mājas atrasti pieci cilvēka skeleti
Puskailā Irina Šaika parāda savu ideālo ķermeni jaunākajā fotosesijā
Pievienot komentāru