Modes eksperte un televīzijas raidījumu vadītāja Maija Silova. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Maija Silova dod pajumti Jomas ielas superzvaigznei

Slavenības
27. martā 06:35 2024. gada 27. martā 06:35
  Santa Sergejeva
Modes eksperte un televīzijas raidījumu vadītāja Maija Silova aizvadītā gada rudenī savas ģimenes mājās pieņēmusi Jūrmalā, Jomas ielā, vairākkārt sastaptu klaiņojošu murrātāju.

“Pastaigājoties pa Jomas ielu, pievērsām uzmanību lielam un majestātiskam klaiņojošam kaķim. Aprunājoties ar viena veikala īpašnieci Jomas ielā, sapratām, ka kaķis kaut kādu iemeslu dēļ ir zaudējis savas mājas vai ir pamests. Vecākiem jau ir pieci kaķi, divi mājas un trīs aprūpē, tāpēc paņemt vēl vienu neizskatījās reāli. Sākām jautāt paziņām, vai kāds nevēlas paņemt tādu skaistuli mājās, bet nevienam nebija šādas iespējas,” sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" pastāstījusi Maija Silova.

Šī bilde vēl tapusi uz Jomas ielas, kad kaķītis bija bez mājām. (Foto: no privātā arhīva)

“Vairākkārt nācām apciemot kaķi uz Jomas ielu. Jāteic, ka viņam paveicās, jo mitinājās blakus kafejnīcai, kur tika pabarots, arī apkārt bija jauki cilvēki, tostarp veikaliņu īpašnieki, kuri iespēju robežās par kaķīti rūpējās. Lielu lomu kaķa liktenī nospēlēja tuvējā apģērbu veikala īpašniece Inese, kura man pastāstīja, ka viņš ir pamests. Viņš bija Jomas ielas superzvaigzne, atpūtnieki bildēja un sajūsminājās par viņa skaistumu, bet kaķi pie sevis neņēma. Ar vīru pat nācām klāt interesentiem un stāstījām, ka mincis ir palicis bez mājām, bet daudziem jau ir savi dzīvnieki, un saprotams, ka tā ir atbildība, kuru ne vienmēr ir iespēja uzņemties.

Tuvojās rudens, dienas kļuva vēsākas un lietainākas, cilvēku Jomas ielā mazāk, vējš sāka dzenāt sadzeltējušās lapas, un pa vidu tam visam lielais puika izskatījās dikti vientuļš. Tas likās tik netaisnīgi…

Un ģimenē pieņēmām lēmumu, ka puikam būs mājas. Mans tētis kopā ar manu vīru aizbrauca uz Jomas ielu ar kasti dzīvnieku pārnēsāšanai, piebarojot ar gaļu, palīdzēja kaķim iekļūt kastē un veda mājās. Bruno ir ļoti amizants kaķis ar savu raksturu, ļoti mīl rotaļāties ar spalvām uz kociņa, un, kad viņš lec, nodreb visa māja,” smej Maija un piebilst, ka Bruno ir “deviņi kilogrami majestātiskuma, rakstura un mīļuma”.

Maija Silova skaisto murrātāju nodēvējusi par Bruno. “Bruno ir lielisks kaķis, bet viņš ir bosiks, viņam nepatīk konkurence, tāpēc pagaidām nesadzīvo ar mūsu ģimenes pārējiem kaķiem.” (Foto: no privātā arhīva)

“Bet viņš nav klēpjkaķītis, jo pat, kad mēģina man ieritināties klēpī, viņam nesanāk – klēpī paliek tikai pūkainais vēders, ķepas nokarājas. Mamma pierakstīja Bruno uz grūmingu (mājdzīvnieka pilna apkope dzīvnieku frizētavā), bet, kad viņu turp aizvedām, mums atteica, jo kaķis ir tik spēcīgs, ka meitenes nevarēja tikt ar viņu galā. Meklēsim citas opcijas,” tā Silova.

Maija Silova-Ulvanga ar vīru Rūni Ulvangu. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Citi šobrīd lasa

FOTO; VIDEO: Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam - ebreju kopiena lūdza nepieļaut antisemītismu 1
FOTO: iedzīvotāji jautrā noskaņojumā un ar smaidu sejā sakopj savu zemi. Latvijā norisinās Lielā talka
FOTO: motosezonas atklāšanā saulainās Rīgas ielas pieskandina motociklu rūkoņa