Atdarina Putinu? Francijas prezidenta foto soctīklos izraisa neviennozīmīgu reakciju

Slavenības
22. martā 19:29 2024. gada 22. martā 19:29
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv
Francijas prezidenta Emanuela Makrona melnbaltās fotogrāfijas, kurās viņš redzams boksējoties, izraisījušas neviennozīmīgu reakciju medijos un sociālajos tīklos. "Instagram" publicētajos attēlos komentētāji saskatījuši politisku zemtekstu.

Komentētāji šos attēlus saistīja ar Makrona arvien skarbāko nostāju attiecībā uz Maskavu. Pēdējās nedēļās Emanuels Makrons atkal paziņojis par iespēju nosūtīt Rietumu karaspēku uz Kijivu, brīdinot par riskiem Eiropas drošībai Krievijas uzvaras gadījumā Ukrainā, ziņo ārvalstu mediji.

Tikmēr citi viņu salīdzinājuši ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurš savulaik bijis pazīstams ar to, ka publicējis fotogrāfijas ar pliku torsu. Pats par sevi saprotams, šādi Krievijas prezidenta foto parādījās, kad viņš bija daudz jaunāks un labākā formā. Pašlaik 71 gadu vecais Putins šādas bildes vairs netaisa.

"Paskat, viņš tagad daudz nodarbojas ar pārbruņošanos. Viņš publicē fotogrāfijas, kā to darītu Putins un citi politiskie līderi, kas būtībā vēlas turēties pie vīrišķīgas pieejas politikai," intervijā telekanālam "France 2" sacīja partijas "Europe Ecologie Les Verts" (EELV) senators Janniks Žado.

EELV parlamenta locekle Sandrīne Ruso kritizējusi prezidentu par fotogrāfijās redzamo mačo tēlu. "Kāda nabadzība politikā. Kāda progresīvisma sakāve. Un kāda politiskās saskarsmes nabadzība," paziņoja Ruso.

Savā rakstā kreisajā laikrakstā "Libération" komentētājs Džonatans Bušē-Petersens prezidentu nosaucis par "Rokiju Makronu".

Sarunā ar laikrakstu "Le Parisien" politisko komunikāciju eksperts Filips Moro-Ševrole paziņoja, ka "vēstījums adresēts Vladimiram Putinam", skaidrojot, ka prezidents Makrons vēlas parādīt, ka viņš ir "cīņā".

Citi šobrīd lasa

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro 8
Rīdzinieks Māris neizpratnē - derīguma termiņš beidzies pirms pusotra mēneša, bet biezpiens izrādās ēdams
"Publiskajā telpā izskanējusi maldinoša informācija," Rīgas dome kliedē mītus par 72 stundu somas sagatavošanu 1
Pievienot komentāru