Harijs Vītoliņš pirmoreiz aizved mammu uz teātri

Slavenības
27. martā 06:14 2024. gada 27. martā 06:14
  Inta Mengiša | Žurnāls "Kas Jauns"
“Šis mums ir īpašs notikums! Uz teātri kopā ar dēlu ejam pirmo reizi!” pavēstīja Latvijas ledus hokeja izlases galvenā trenera Harija Vītoliņa mamma Gunta Vītoliņa, apmeklējot izrādi "Sapņu tulkotāju sekta" Jaunajā Rīgas teātrī.
Latvijas hokeja leģenda Harijs Vītoliņš ar mammu Guntu Vītoliņu. Izrādi viņi skatījās, sēžot pirmajā rindā. (Foto: Juris Rozenbergs)

Gunta atklāj, ka darba gadus aizvadījusi, strādājot par sekretāri Rīgas Radio rūpnīcā. Bet par to, ka uzaudzināts ir patiešām liels hokejists, viņa žurnālam "Kas Jauns" atzīst: “Man bija ar skolu saistītie pienākumi, gādāju arī par dēla drēbēm un visu pārējo. Taču vadāšanu uz hokeja treniņiem lielākoties uzņēmās vīramāte. Es ar savu darbu to nekādi nevarēju apvienot, tāpēc vienmēr esmu bijusi ļoti pateicīga viņai. Bet, kā bija spēles, tad gan vienmēr biju klāt!”

Satikšanās ar māmiņu, kas dzīvo Latvijā, Harijam ik reizes ir kā svētki, jo Vītoliņš ar ģimeni jau ilgāk nekā 30 gadus dzīvo Šveicē, kur abi ar sievu Zani ir uzaudzinājuši un izskolojuši divas meitas. Un kā dēls tagad mammu iepriecina un palutina? “Viņš brauc ciemos pie manis ar lasi un nēģiem!” priecīgi pastāsta Latvijas hokeja leģendas mamma Gunta Vītoliņa.

Un šķiet, kopīga teātra apmeklēšana abiem itin labi iepatikās, jo jau nākamajā dienā Harijs ar mammu bija manāmi arī Dailes teātrī - vērot izrādi "Meistars un Margarita".

Vītoliņi Dailes teātrī. (Foto: Mārtiņš Ziders)

Harijs Vītoliņš, kas pērn Latvijas ledus hokeja izlasi mājās no pasaules čempionāta Somijā pārveda ar bronzas medaļām, jau aprīļa sākumā kopā ar mūsu hokejistiem Rīgā sāks gatavoties šā gada čempionātam, kas no 10. līdz 26. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija spēlēs vienā grupā ar ASV, Vāciju, Zviedriju, Slovākiju, Franciju, Kazahstānu un Poliju.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Citi šobrīd lasa

Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Arī šogad viss beidzies skumji. Durbes jūras ērgļu ligzdā nav palikusi neviena Mildas ola 5
Plaši apmeklētā Lielajā talkā sakopj 1149 vietas visā Latvijā; daži atradumi pārsteidz daudzus 1