2020. gada 21. februārī Ance un Valdis apmeklēja Baibas Sipenieces-Gavares 50 gadu jubilejas svinības. No attiecību lielākas publiskošanas dziedātāja vienmēr vairījusies, to viņai teicis arī Valdis, uzskatot, ka ar atrādīšanos soctīklos “cilvēks zaudē savu telpu un identitāti”. (Foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva)

Pēc kopdzīves 18 gadiem tiek šķirta dziedātājas Ances Krauzes laulība

Slavenības
23. aprīlī 06:15 2024. gada 23. aprīlī 06:15
  Santa Sergejeva | Žurnāls "Kas Jauns"
Pēc kopdzīves 18 gadiem, no kuriem 11 pavadīti precēta pāra statusā, nu tiek šķirta dziedātājas Ances Krauzes un uzņēmēja Valda Siliņa laulība.

Rīgas dzimtsarakstu nodaļā 2012. gada 6. jūlijā viens otram jāvārdu teica dziedātāja Ance Krauze un uzņēmējs Valdis Siliņš. Savukārt nākamajā dienā Pāvilostā, kur pāris iekārtojis arī savu ģimenes māju, jaunlaulātie deva viens otram solījumu improvizētā laulību ceremonijā draugu un tuvinieku lokā. Sievas apņemšanas ceremonija noritēja pašā jūras krastā, un, viļņiem šalcot, to vadīja mākslinieku pāris aktieris Andris Keišs un operdziedātāja Kristīne Zadovska.

Dziedātāja Ance Krauze un "Alpha Shipping Company" līdzīpašnieks Valdis Siliņš pirms kāzām kopā bija jau septiņus gadus, un šajā laikā abi bija kļuvuši par vecākiem divām meitām – Elzai un Katei. Dziedātāja bieži bija uzklausījusi līdzcilvēku jautājumus, kad tad beidzot būs kāzas, un atbilde bijusi visai tieša, sakot, ka Valdis viņu precēs, kad gadu spēs nekašķēties... Gadu pēc kāzām – 2013. gada 26. jūnijā – Ances un Valda ģimenē ienāca trešā meita, kurai vecāki deva vārdu Bille. Krauze tobrīd lielākoties savu ikdienu un dzīvi veltīja meitu audzināšanai un tikai retu reizi kāpa uz skatuves, lai priecētu sava talanta cienītājus, piedaloties dažādos mūzikas projektos. Nu jau meitas ir pieaugušas, un, pateicoties Ances ieguldītajam laikam, katrai ir attīstīts savs talants.

Ziņa par šķiršanos pašai nāca negaidīti

Nu kā zibens no skaidrām debesīm nāk vēsts par Krauzes un Siliņa laulības izjukšanu. Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Ance atklāj, ka arī pašai šī ziņa par šķiršanos ir nākusi negaidīti, un atzīst – lai arī vēlētos pasargāt šo ģimenes lietu no apkārtējās sabiedrības, viņa saprot, ka agri vai vēlu šī informācija nonāktu publiskajā apritē. “Esam laulības šķiršanas procesā,” apstiprina Ance Krauze.

Pirms pieciem gadiem, tuvojoties 40. dzimšanas dienai, Ance sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" teica – viņas un Valda kāzu diena vecākajām meitām bijusi mīļākā diena mūžā. Tad Krauze un Siliņš laulībā bija pavadījuši gandrīz septiņus gadus, kas Ancei nelikās “nekāds lielais cipars”. Par attiecībām ar vīru intervijās dziedātāja runājusi maz, bet toreiz atzina, ka guvusi dzīves piepildījumu: “Ir forši, ka man nav nevienam nekas jāpierāda, ka pati esmu savas dzīves noteicēja. Man tiešām ir burvīga ģimene. Man ir trīs brīnišķīgi bērni, kas, kā uzskatu, ir mana dzīves lielākā dāvana. Es no sirds priecājos par savu bērnu panākumiem, sākot no mazākā sasnieguma – no Billes reizrēķina apgūšanas – līdz Elzas rezultātiem konkursos...” Tāpat Ance, būdama precējusies ar veiksmīgu uzņēmēju, pauda, ka “tādā klasiskā ziņā” algotu darbu strādāt pati nevēlētos. “Taču tā jau gluži nav, ka nemaz pati nepelnu. Man ir koncertiņi. Bet kopumā esmu uzņēmusies tās mājas un bērnu lietas. Ja mammai ir tāda iespēja un viņa pati vēlas to darīt, manā izpratnē, tas ir vislabākais modelis. Nezinu, vai tas ir vieglāk, kā, piemēram, strādāt algotu darbu. Taču es jūtos pareizajā vietā, šādi dzīvojot. Un tas ir galvenais,” uzsvēra viņa.

Daudzsološas karjeras vietā izvēlējās ģimeni

Aizritējuši jau vairāk nekā 25 gadi, kopš tolaik vēl tikko pilngadību sasniegusī skaņās balss īpašniece Ance Krauze sevi pieteica uz skatuves. Duets ar Normundu Rutuli, spoža sadarbība ar maestro Raimondu Paulu un tik skaļš dziedājums 2001. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, ka mēģinājumā pat sabojājās mikrofons.

Kā Pauls, tā arī citi mūzikas eksperti Krauzei prognozēja lielus sasniegumus mūzikā, tomēr viņa dziedātājas karjeras vietā izvēlējās ģimeni. 2006. gada pavasarī pasaulē nāca Ances un viņas dzīvesbiedra uzņēmēja Valda Siliņa pirmdzimtā meita Elza, drīz viena aiz otras dzima arī māsas Kate un Bille. Tā nu Krauze atmeta ar roku skatuvei un prožektoru gaismām, sevi pilnībā veltot māmiņas rūpēm. Arī tagad, kad meitas jau paaugušās, viņa uzstājas retu reizi un tikai ļoti īpašos gadījumos.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" dubultnumurā!

Citi šobrīd lasa

"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī 1
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku 3