Foto: Pakrojas muižā norisinās Baltijā lielākais ziedu festivāls

Festivāli
30. aprīlī 14:04 2024. gada 30. aprīlī 14:04
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Pagājušajā sestdienā Lietuvas Pakrojas muižā sācies Ziemeļeiropā lielākais Tulpju un pavasara ziedu festivāls, kurš pulcē desmitiem tūkstošu cilvēku no Lietuvas un Latvijas.

Muižā vienlaikus ziedēs vairāk nekā 250 veidu tulpju, narcišu, hiacinšu, zilsniedzīšu un citu pavasara ziedu. Lielā ziedēšana sākusies ar vizbulītēm, narcisēm, hiacintēm, agrīnajām tulpēm, un, festivālam turpinoties, apkārtni iekrāsos dažādu tulpju šķirņu pārpilnība. No ziediem izveidoti tēli un kompozīcijas.

Festivāls ir pilnībā atkarīgs no laikapstākļiem un ziedēšanas intensitātes. Kaut arī precīzu tā ilgumu ir grūti paredzēt, maija svētku brīvdienas, kuras solās būt siltas un saulainas būs potenciāli veiksmīgs laiks festivāla apmeklējumam.

Organizatori līdz pievērst uzmanību, ka, iegādājoties biļetes apmeklējumam trešdien, 1.maijā, ir jāizvēlas brīvdienu biļetes, bet pirmdien, 6. maijā, spēkā  būs darba dienu biļetes. Savukārt 5. maijā, par godu Mātes dienai, kuru Lietuvā svin par nedēļu ātrāk, papildus rīkos arī muižas kamermūzikas ansambļa koncertu sveču gaismā, kurā skanēs XIX gs. beigu - XX gs. sākuma populāri skaņdarbi. 

Festivālā muižā būs iespēja baudīt ziedu krāšņumu un aizceļot pagātnē, piedzīvojot īstu XIX gadsmita muižas dzīvi - darbosies amatnieku manufaktūras, alus darītavā brūvēs alu, bet spirta rūpnīcā destilēs dažādas garšas. Parfimērs gatavos smaržīgākās eļļas no pirmajiem ziediem, dāmas varēs ietērpties antīkās kleitās, ripos karietes, muižas mehāniķi brauks ar Barona kolekcijas automašīnām.

Saistītās ziņas

Pavasara ziedu jūras atkal uzziedēs Pakrojas muižā
Pagājušajās brīvdienās atklāts ziemas festivāls Pakrojas muižā
Latvijā ienāk Pakrojas muižas spirta brūžas dzērieni

Tāpat apmeklētāji varēs redzēt XIX gs. muižas ārsta kabinetu un viņa slepeno hobiju - panoptiku, kurā pats fon der Ropu personīgais ārsts bija sakrājis iespaidīgu dīvainību kolekciju.

Kā Pakrojas muiža izskatījās pērn un citos gadalaikos:

Citi šobrīd lasa

Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Pievienot komentāru