Shutterstock

Izplatītas vecāku kļūdas mēbeļu novietojumā, kas var izrādīties liktenīgas 1

Noderīgi ikdienā
2023. gada 26. aprīlī 06:21 2023. gada 26. aprīlī 06:21
  Jauns.lv
Kad ģimenē ienāk bērni, ir īstais brīdis padomāt par drošu vidi savā mājoklī. Lai pasargātu mazuli no traumatisma riska, jāpievērš uzmanība mēbeļu izkārtojumam. 

“Tiny Hearts Education” pirmās palīdzības sniedzēji brīdina vecākus par izplatītākajām kļūdām mēbeļu izvietojumā, kas var beigties pat ar letālu iznākumu. 

1. Nenostiprinātas mēbeles

Ik dienu, krītot vai gāžoties nestabilām mēbelēm, mazi bērni gūst smagus ievainojumus un atsevišķos gadījumos pat mirst no gūtajām traumām. 

Bērniem patīk visur rāpties, pieturoties pie mēbelēm. Izplatīta kļūda ir nenostiprināt kumodes ar atvilktnēm. Bērni mēdz tās atvērt un “karāties” vai rāpties pa tām, mēģinot aizsniegt nepieciešamo lietu. Ja kumode nav nostiprināta pie sienas, iznākums var būt bēdīgs. 

Viens no veidiem, kā piestiprināt mēbeles pie sienām, ir izmantot stiprinājumus vai skrūves. 

2. Smagi priekšmeti plauktos

Šis attiecas ne tikai uz smagām grāmatām vai dizaina priekšmetiem, bet arī uz televizoru. To ieteicams novietot pie sienas, speciāli tam paredzētā stiprinājumā. 

3. Pieejami elektrības kontakti 

Lai pasargātu bērnu no sadzīviskām traumām, visiem elektrības kontaktiem jābūt aizsegtiem. Kontaktligzdu aizsargus var iegādāties jebkurā sadzīves preču veikalā, turklāt tie nemaksā dārgi. 

4. Brīvi pieejamas atvilktnes

No pirmā acu uzmetiena var šķist, ka vienīgais atvilktņu apdraudējums ir tas, kas atrodas to iekšpusē. Tomēr atvilktnēm un kumodēm, kurās tās atrodas, ir daudz risku.
Jūsu bērns potenciāli var piekļūt bīstamiem priekšmetiem, var iesprūst pirksti, vai bērns pat var uzvilkt uz sevis visu atvilktni vai brīvi stāvošu kumodi. Aizveriet atvilktnes stingri, lai bērnam būtu pārāk grūti tās atvērt. Var izmantot regulējamas drošības slēdzenes.

Asi stūri un stikla galdiņi

Tāpat dzīvojamajā telpā nevajadzētu atrasties galdam ar asiem stūriem vai stikla virsmu. Kritiens no dīvāna vai krēsla uz šāda galda vai tā stūriem var radīt nopietnu kaitējumu mazulīša veselībai. Daudz drošāki būs apaļi galdi un galdi ar noapaļotiem stūriem.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Tēmas: Krēsla
Pievienot komentāru