Sastāvdaļas
- Panakotai:
- Saldais krējums 200ml
- Piens 150ml
- Cukurs 50gr
- Želatīns 8gr
- Stipra kafija 50ml
- Karameļu putas:
- Saldais krējums 100ml
- Cukurus 25gr
- Karameļu sīrups 30ml
- Rīvēta šokolāde:
- Tumšā šokolāde 50gr
Pagatavošana
- Panakota: želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un uzbriedina, tikmēr katlā ielej saldo krējumu, pienu, kafiju un cukuru. Liek uz uguns sildīties, laiku pa laikam apmaisot. Pēc tam, kad masa uzsilusi, pievieno uzbriedināto želatīnu un turpina maisīt līdz sāk vārīties. Salej trauciņos pēc izvēles (espreso tasīte, glāze u.c.) un liek ledusskapī atdzesēties uz divām, trim stundām.
- Karameļu putas: saldajam krējumam pievieno cukuru un lēnām to puto, pievienojot karameļu sīrupu. Kuļ līdz stingrām putām.
- Rīvēta šokolāde: šokolādi sarīvē uz smalkās rīves.
- Pasniegšana: dekorē atdzesēto panakotu ar karameļu putām un rīvēto šokolādi.
Citi šobrīd lasa
FOTO: tas noteikti jāredz! Talkotāji atrod zilus brīnumus, pikantākā izstāde, Merzļikins negrib runāt, bet ziema aiziet
FOTO: tas noteikti jāredz! Talkotāji atrod zilus brīnumus, pikantākā izstāde, Merzļikins negrib runāt, bet ziema aiziet
ASV izlūkdienests: Putins nav devis pavēli nogalināt Navaļniju
ASV izlūkdienests: Putins nav devis pavēli nogalināt Navaļniju
Pirmo reizi skaistumkonkursā uzvar 60 gadus veca sieviete: viņa izskatās jaunāka par saviem gadiem
1
Pirmo reizi skaistumkonkursā uzvar 60 gadus veca sieviete: viņa izskatās jaunāka par saviem gadiem