Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Cik garš ir atpūtas krēsla mūžs?

Noderīgi ikdienā
2023. gada 10. augustā 10:37 2023. gada 10. augustā 10:37
  Sadarbības projekts
Atpūtas krēsli īpaši iecienīti kļuva 20. gadsimta piecdesmitajos gados, un tieši tad IKEA dibinātājs Ingvars Kamprads jau kādu laiku bija plānojis uzsākt arī mīksto mēbeļu tirdzniecību. Šī bija viņa iespēja. STRANDMON atpūtas krēsla priekšteci MK sāka pārdot 1951. gadā un tā bija viena no pirmajām mīkstajām mēbelēm IKEA klāstā.

Gadu gaitā atpūtas krēsli kļuva par klasiku un joprojām ir cieņā. Laikam ejot, atpūtas krēslu bija nepieciešams pielāgot mūsdienu prasībām un ilgtspējas un komforta standartiem, jo mūsdienu cilvēku dzīve atšķiras no dzīvesveida pagājušā gadsimta vidū. Klasiska stila, kvalitatīvi un ērti atpūtas krēsli joprojām ir pieprasīti, tāpēc 2012. gadā ikoniskais krēsls atgriezās IKEA jaunā izskatā un ar jaunu nosaukumu STRANDMON.

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Pirms STRANDMON nonāca pie pircējiem, veicām virkni kvalitātes testu, lai pārliecinātos, ka tas iztur vismaz 50 000 lietošanas reižu. Tas ir tieši tik, lai krēslā reizi dienā apsēstos 136 gadus no vietas. It viss atpūtas krēslā teicami atbilst IKEA demokrātiskā dizaina principiem.

Preces, kas priecē ilgstoši

Visas IKEA preces izstrādātas, vadoties pēc demokrātiskā dizaina principiem. IKEA dizaineri  katru mājokļa labiekārtošanas priekšmetu rada tā, lai tas būtu funkcionāls, skaists, atbilstu ilgtspējas un zemas cenas prasībām, kā arī, lai tas būtu pietiekami kvalitatīvs un kalpotu gadiem.

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Mums kvalitāte nozīmē materiālu un priekšmetu nenovecošanu. IKEA savas preces rada, rūpīgi izvēloties materiālus, izsverot funkcionalitātes, drošuma un citus aspektus.

Mūsuprāt, kvalitātes mērs ir pircēju uztvere par IKEA precēm. Tā kā esam investējuši preču kvalitātē jau no pirmsākumiem, mēs spējam radīt labāku ikdienu daudziem cilvēkiem visrentablākajā un efektīvākajā veidā.

Klienti laika gaitā paši pārliecinās par mūsu preču kvalitāti, rūpējas par mēbelēm un interjera priekšmetiem un nepieciešamības gadījumā tos labo, pielāgo un pārtaisa. Ingvars Kamprads sacīja: "Jebkura prece, ko klients būs iegādājies, priecēs ilgstoši."

STRANDMON atpūtas krēsls ir atradis īpašu vietu arī daudzos mājokļos Latvijā. No pieejamajām piecām krāsām, visiecienītākais ir pelēkais krēsls, bet dzeltenais ierindojas otrajā vietā.

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

 IKEA 80 gadi

Zviedrijas mēbeļu mazumtirgotājs IKEA ir plaši pazīstams visā pasaulē ar labu skandināvu dizainu un kvalitatīvām mēbelēm. Uzņēmums strādā saskaņā ar savu vīziju – “Radīt labāku ikdienas dzīvi daudziem” – un tai ir plašāka nozīme par vienkāršu mājokļa labiekārtošanu. IKEA lepojas ar 80 gadu laikā ieviestajām inovācijām, risinājumiem, izcilajām precēm un uzņēmuma, iniciatīvu, kas ļāvusi  katru jaunu desmitgadi veidot nākotnes dzīvesveidu un stiprināt savu apņemšanos reaģēt uz cilvēku vajadzībām, ņemot vērā viņu ieradumus un vēlmes.

Šogad IKEA svin arī savu pirmo piecgadi Latvijā.

Publicitātes foto. (Foto: Publicitātes foto)

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Nepalaid garām! Muzeju nakts visā Latvijā
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Pievienot komentāru