Uzturam ir būtiska nozīme daudzu sirds un sirds un asinsvadu slimību riska faktoru ietekmē, tāpēc, pārliecinoties, ka ēdat veselīgi, var efektīvi saglabāt veselīgu sirdi un novērst (vai palīdzēt novērst) sirds slimības.
"Ir septiņi galvenie modificējamie sirds un asinsvadu slimību riska faktori. Tie ir augsts holesterīna līmenis, augsts asinsspiediens, augsts cukura līmenis asinīs/diabēts, liekais svars, nepareiza diēta, smēķēšana un nepietiekama fiziskā aktivitāte. Ja aplūkojat šo sarakstu, redzat, ka pirmie pieci faktori ir daļēji vai pilnībā saistīti ar to, ko mēs ēdam,” skaidro kardioloģe.
Ikdienā Elizabete Kloda cenšas savās maltītēs iekļaut četras uzturvielu grupas, no kurām lielāko daļu veido augu izcelsmes pārtikas produkti.
Citi šobrīd lasa
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt