Sastāvdaļas
*apmēram 1 kg cūkas kakla karbonādes
* 500 ml kefīra.
* 1/2 citrona
* 1 ēdk sāls.
* 2 daiviņas ķiploka
* 1 sīpols
1. Sagriez gaļu apmēram 3x3 cm lielos kubiņos, liec traukā un aplej ar kefīru. Pierīvē citrona miziņu un ķiploku.
2. Pieber sāli un kārtīgi samaisi. Ļauj gaļai marinēties vismaz 2 stundas.
3. Saver gaļu uz iesmiem un nopurini lieko marinādi. Vari gaļu mazliet ieeļļot – tad tā nelips pie restītēm.
4. Cep gaļu uz grila mērenā karstumā 20–25 minūtes.
5. Kamēr cepas gaļa, pagatavo salātus. Tiem vajadzīgi:
redīsi;
gurķi;
lapu salāti.
Redīsus un gurķus saēvelē plānās ripās un kārto pamīšus ar lapu salātiem. Apslaki ar mērci, ko pagatavo, sakuļot eļļu ar citrona sulu, šķipsnu sāls un drusciņu cukura.