Plāns saturīgām, izglītojošām un aizraujošām skolēnu pavasara brīvdienām

Par veselību
2020. gada 9. martā 10:08 2020. gada 9. martā 10:08
  Karlīna Timofejeva
Jau pavisam drīz skolēnu pavasara brīvdienas. Tas ir īstais laiks, lai uzkrātu enerģiju šī mācību gada noslēdzošam cēlienam. Protams, vērtīgāk, ja brīvās dienas pavadītas saturīgi. Kāpēc gan brīvdienās neiekļaut kādu interesantu muzeju apmeklējumu tūri?! Piedāvājam trīs aizraujošas izstādes un ekspozīcijas, kuras būs saistošas skolēniem un kuras skatāmas pavasara brīvdienās.

Mākslas muzejs Rīgas Birža. Iespēja tuvāk iepazīt Japānas kultūru! Zobenu cīņas, cilvēka izmēra žurkas, izteiksmīgs - aktieru emocijas paspilgtinošs grims, krāšņi dekorēti tērpi ir tikai neliela daļa no tā, ko izstādes apmeklētāji ieraudzīs krāsaino kokgriezumu jeb ukijo-e mākslinieku darbos.

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Izstāde veltīta priekšmetiem, kurus rīdzinieki izmantoja no 19.gs. otrās puses līdz 20.gs. sākumam. Ekspozīcijā apskatāmi arī tā laika jaunievedumi, kas ietekmēja visas dzīves jomas, tostarp rīdzinieku sadzīvi.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Varbūt tieši skolēnu brīvlaikā jāapmeklē unikālā 68 muzeju kopizstāde “Latvijas gadsimts”. Šī ir lielākā kopizstāde muzeju nozares vēsturē un tajā vienkopus apskatāmas vairāk nekā 1500 izcilas Latvijas muzejos saglabātas vēstures liecības – priekšmeti, fotogrāfijas, dzīvesstāsti, audio un video ieraksti –, kas kopā ar apmeklētāju meklē atbildi uz jautājumu “Kas ir Latvija?”.

Svarīgi – pavasara brīvdienās nesaslimt!

Lai arī kāds būtu skolēnu pavasara brīvdienu plāns, svarīgi atcerēties arī par veselību, īpaši, ja laiks tiek pavadīts sabiedriskās vietās un iekštelpās, kurās apgrozās daudz cilvēki. Gripas, saaukstēšanās un vīrusu sezonas laikā īpaši svarīga ir visa veida profilakse. Pētījumos apstiprināts, ka MEDISTUS® ANTIVIRUS pastilas ir ļoti efektīvs gripas, saaukstēšanās un vīrusu profilakses līdzeklis. Pastila, lēni nosūkāta pirms došanās cilvēkos, veido uz rīkles fizisku aizsargplēvīti, kas neļauj pieķerties slimību izraisošiem vīrusiem. MEDISTUS® ANTIVIRUS pavisam noteikti varam ieteikt arī reizēs, ja pēc izglītojošā muzeja apmeklējuma, dodaties tālāk uz citām sabiedriskām vietām. Pieaugušie pastilas var lietot trīs līdz sešas reizes dienā, bērni no 12 gadu vecuma, kuru ķermeņa svars ir vismaz 25 kg – trīs pastilas dienā, bet bērni no 6 gadu vecuma – vienu pastilu dienā.

Medistus® Antivirus pastilas ir visefektīvākās, ja tiek lietotas profilaktiski, tomēr tās ieteicamas un savu iedarbību apliecinājušas arī tajos gadījumos, kad tikko jūtama pirmā kņudināšana kaklā.

Martā MEDISTUS® ANTIVIRUS iespējams iegādāties ar atlaidi līdz -20% aptieku tīklā Apotheka un ar atlaidi līdz -10% aptieku tīklā Euroaptieka Latvijā.

Plašāku informāciju meklējiet https://medistusantivirus.com/lv/

Reklāmas raksts sadarbībā ar Medistus® Antivirus

Citi šobrīd lasa

Vai visu acu priekšā nošauto Ekvadoras skaistumkonkursa finālisti slepkavām "nodeva" maltītes fotogrāfija?
Ugunsgrēks jaunuzceltajā "Elemental" biroju ēkā Skanstē: uzņēmumā informē par radītajiem bojājumiem
"Kas ar vīru? Man galvenais bija izglābt suni," zināms vairāk par postošo ugunsgrēku Tukumā