Keitija Praisa ar 18 gadus veco dēlu Hārviju. (Foto: w8media / SplashNews.com/ Vida Press)

Keitija Praisa savu slimo dēlu Hārviju sauc par “sargeņģeli”, kas viņai iemācījis nekad nepadoties 3

Esi vesels
2020. gada 9. jūnijā 14:44 2020. gada 9. jūnijā 14:44
  Jauns.lv
Britu modele un realitātes šovu zvaigzne Keitija Praisa (agrāk zināma kā Džordana) atzīst, ka ir ļoti tuva savam vecākajam dēlam Hārvijam, kurš cieš no Pradera-Villi sindroma (PWS). Dēls un viņa neārstējamā slimība iemācījusi modelei “nekad dzīvē nepadoties”.

Modeles Keitijas Praisas dēls Hārvijs pasaulē nāca 2002. gadā. Viņš piedzima akls, viņam konstatēta septo-optiskā displāzija, kas padara redzes nerva attīstību neparedzamu. Zēnam papildus diagnosticēts arī autisms un Pradera-Villi sindroms.

Pradera-Villi sindroms ir komplicēta ģenētiska saslimšana, kas attīstās 15. hromosomas iedzimta defekta rezultātā. Sindroms izpaužas ar sliktām spējām mācīties, grūtībām koncentrēties, nepilnīgu dzimuma attīstību, aizkavētu pubertāti, uzvedības traucējumiem un pastāvīgu bada sajūtu. Tieši bada sajūta noved pie pārmērīgas ēšanas un dzīvību apdraudošas aptaukošanās. Pradera-Villi sindromu nevar izārstēt, tomēr savlaicīga iejaukšanās var palīdzēt pielāgoties un sadzīvot ar slimības radītajiem traucējumiem.

Hārvija tētis ir bijušais futbolists Dvaits Jorks, kurš nekad nav iesaistījies sava smagi slimā dēla dzīvē un audzināšanā. Lai gan Hārvijam nekad nav bijis tēva, mamma Keitija Praisa darījusi visu, lai viņas tīņa vecumu sasniegušais dēls būtu prioritāte numur viens viņas dzīvē.

Viņus vieno ļoti īpaša saikne. (Foto: w8media / SplashNews.com/ Vida Press)

42 gadus vecā Praisa atzinusi, ka tieši Hārvija smagā slimība iemācījusi viņai dzīvē “nekad nepadoties”. Viņa arīdzan atzinusi, ka tā uzticība, kādu abi izjūt viens pret otru, ir nesaraujama.

“Es nevarēju pat iedomāties, kāda būs dzīve, ņemot vērā visas viņa komplicētās vajadzības,” viņa norādījusi intervijā žurnāla “OK!” britu izdevumam.

"Līdz pat dēla sestajai dzīves nedēļai nezināju, ka viņš ir akls. Laika gaitā, gadiem ejot, mēs atklājām aizvien vairāk veselības problēmu. Taču viņš man iemācīja nekad nepadoties, jo viņš pats nekad nepadodas.”

“Hārvijs ir bijis man līdzās it visā. Arī uz TV pārraidēm!” – par īpašo saikni ar dēlu stāsta Keitija. “Viņš ir mans atbalstītājs, mans dēls un mans labākais draugs.”

“Es ticu, ka viņš ir mans sargeņģelis un nekas nekad nespēs nostāties starp mums.”

Šā gada maijā Hārvijs nosvinēja savu 18. dzimšanas dienu un realitātes šovu zvaigzne savam dēlam “Instagram” veltīja sirsnīgus vārdus, sakot: “Tu nekad neļauj savām īpašajām vajadzībām sevi apturēt”.

Līdz ar publisko sveicienu dēlam Keitija publiskojusi arī vairākas dēla bērnības fotogrāfijas. “Daudz laimes dzimšanas dienā, mans Hārvij Prais. Kas par piedzīvojumu bijuši aizvadītie 18 gadi!”

“Tu esi atspēkojis visas prognozes un pierādījis, ka neļausi savām īpašajām vajadzībām sevi apturēt. Viņi teica, ka tu nekad nevarēsi lasīt, bet tev patīk lasīt priekšā saviem jaunākajiem brāļiem un māsām.”

Keitija arī izcēlusi sava dēla talantus. Par spīti daudzām veselības problēmām, dēlam ir dotības mākslā. Viņa darbi izstādīti Getvikas lidostā, puisis dizainējis savu atklātnīšu sēriju “Anna Kennedy Online” platformā, kā arī atbalstījis britu mediķus, dizainējot savu T krekla modeli un visus ienākumus ziedojot labdarībai.

Dēlam piemītot labs humors un talants mūzikā. Viņš uz taustiņinstrumentiem vienlīdz labi spēlējot kā Bēthovenu, tā “Queen”.

Keitija Praisa ir piecu bērnu mamma.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Skatīt visus komentārus