Krievijas prezidents Vladimirs Putins Austrumu ekonomikas forumā Vladivostokā. 2022. gada 7. septembris. (Foto: AP/Scanpix)

Putinu uz Vladivostoku pavadījuši sešas reizes vairāk ārstu nekā pērn 2

Par veselību
2022. gada 15. septembrī 11:55 2022. gada 15. septembrī 11:55
  Jauns.lv
Austrumu ekonomikas forumā, kas aizvadītajā nedēļā norisinājās Vladivostokā, Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu pavadījuši 12 ārsti no Kremļa Centrālās klīniskās slimnīcas, vēsta BBC.

Ārsti no Maskavas uz Vladivostoku lidojuši jau 10 dienas pirms prezidenta vizītes un izmitināti karantīnā.

Lai arī ārsti katru gadu lido uz Vladivostoku, lai būtu līdzās Putinam, taču šoreiz ārstu skaits bijis ievērojami lielāks nekā parasti. Ja 2021. gadā viņu pavadīja divi ārsti, tad šogad jau divpadsmit. Jāpiebilst, ka 2020. gadā forums pandēmijas dēļ nenotika, savukārt 2018. un 2019. gadā prezidentu arī pavadīja ievērojams skaits mediķu - astoņi ārsti.

Prezidenta administrācijas darbinieki turpina ievērot karantīnu pirms jebkādiem publiskiem pasākumiem, kuros piedalās Putins. Prezidenta lietu departaments kopš pandēmijas sākuma ir iztērējis miljardiem rubļu Putina karantīnai.

Jau iepriekš pētnieciskais medijs "Proekt" ziņojis, ka ārstu brigādes gadiem ilgi pavadījuši Putinu dažādos viņa komandējumos un ceļojumos. Tiesa, ja iepriekš viņu pavadījuši vidēji pieci ārsti, tad vēlāk šis skaits sācis augt. 2019. gadā Putinu pavadījuši jau vidēji deviņi ārsti. Zināms, ka viņu lokā bijuši neiroķirurgi, rehabilitologi, otolaringologi, kā arī ķirurgs Jevgēnijs Seļivanovs, kurš specializējies arī onkoloģijā un darbā ar vairogdziedzera problēmām.

Jau vairākkārt izskanējušas dažādas spekulācijas par Putina veselības stāvokli. Vairākkārt viņš redzēts ar drebošām kājām, šūpojoties vai turoties pie kāda galda vai krēsla. Kremlī noliedz informāciju, ka prezidents būtu smagi slims.

Saistītās ziņas

Kas notiek ar Putina kājām? Turpinās spekulācijas par viņa veselības stāvokli 5
Mihalkova runa Kremlī pievērš uzmanību ne tikai ar paša teikto, bet arī ar blakus esošo Putinu, kas šķietami šūpojas un dreb 4
"Aktīvi domā, kā to izbeigt." Izskan jaunas spekulācijas par Putina neārstējamo veselības stāvokli 5

 

Citi šobrīd lasa

Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Skatīt visus komentārus