Shutterstock

4 cilvēku grupas, kurām nekad nevajadzētu ēst sarkano gaļu 2

Esi vesels
2022. gada 25. oktobrī 06:45 2022. gada 25. oktobrī 06:45
  Jauns.lv
Gaļa ir lielisks olbaltumvielu, dzelzs, B grupas vitamīnu, cinka un selēna avots. Taču par sarkanās gaļas veselīgumu viedokļu dalās. Pasaules Veselības organizācija (PVO) ir  dalījusies ar vairākiem pētījumiem par to, ka sarkanās gaļas pārmērīgs patēriņš ir viens no vēža epidēmijas iemesliem pasaulē. Lai gan mērenā daudzumā lietota sarkanā gaļa veselībai kaitējumu, visticamāk, nenodarīs, ir cilvēki ar noteiktām saslimšanām, kuriem no tās vajadzētu izvairīties. 

Medicīnas doktors Maiks Bols portālam “EatThisNotThat” stāsta, ka sarkanā gaļa satur daudz piesātināto tauku, un tās lietošana uzturā ir saistīta ar augstu holesterīna līmeni, sirds slimībām un vēzi, jo īpaši kolorektālo vēzi. Lai gan vairumā gadījumu organisms tiks galā ar šo smago pārtiku, ir cilvēku grupas, kuriem labāk uzturā būtu ieteicams lietot balto gaļu. 

Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Skatīt visus komentārus