Shutterstock

Kreisajā krūšu pusē kaut kas sāp. Vai tā ir sirds? 2

Esi vesels
2022. gada 31. oktobrī 06:25 2022. gada 31. oktobrī 06:25
  "100 Labi Padomi"
Sirds, tāpat kā pārējie dzīvībai svarīgie orgāni, nesāp, izņemot retus gadījumus. Parasti sirds rajonā sāp starpribu nervi. Labs paņēmiens, kā pārbaudīt, vai sāpes rada sirds, ir: kad uznāk sāpes, tūdaļ izdzer nitroglicerīnu. Ja sāpes pāriet, zini, vainīga bija sirds. Visbiežāk tā nenotiek, tāpēc vari atgūt mieru, tava sirds ir vesela.

Pirmie simptomi, ka sirdij paliek par grūtu, ir savilkti pleci, sāpes sprandā, grūtības pagrozīt galvu, viss, kas saistīts ar kustībām ķermeņa augšpusē, krūškurvja rajonā.

Pat, ja zinām, ka tas viss ir no sēdēšanas pie datora vai no citas statiskas pozas, šo rajonu ar enerģiju apgādā sirds. Ja radām tai ciešanas, tieši šis organisma ģenerators vēlāk radīs gan asinsrites problēmas, gan citas vainas. Pati sirds cietīs pēdējā, pirmie simptomi būs mugurkaula bojājumi, disku trūces, arī gremošanas un nervu sistēmas traucējumi, kurus parasti nemaz nesaistām ar sirdi. Par sirds nepietiekamību liecina arī problēmas ar mēles darbību, ar pēkšņu nespēju parunāt.

Sirdij patīk aktīvs dzīvesveids, pārdomāta un pareiza attieksme pret dzīvi. Lai cik dīvaini tas izklausītos, sirdi bojā emociju pārmērības, arī priecāšanās. Arī emocijām jābūt līdzsvarā, kaut gan tas nemaz tik viegli nav izdarāms. Tāpat emocijām ļoti pakļautas arī ir aknas un žultspūslis.

Citi šobrīd lasa

Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Skatīt visus komentārus