Shutterstock

8 vīrusi, par kuriem bažas pauž Pasaules Veselības organizācija

Esi vesels
2023. gada 6. februārī 06:41 2023. gada 6. februārī 06:41
  Jauns.lv
Infekcijas slimību eksperti saglabā modrību, meklējot nākamā lielā vīrusa uzliesmojuma pazīmes. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) infekcijas slimību ekspertu darbs nekad neapstājas. Lai gan Covid-19 briesmas, šķiet, ir jau aiz muguras, epidemiologiem ir jāpaliek modriem par nākamo vīrusu, kam ir teorētisks potenciāls kļūt par sabiedrības veselības apdraudējumu.

Kopš 2017. gada organizācija uztur "prioritāro patogēnu" sarakstu, kurā apkopotas slimības, kas rada vislielākos potenciālos draudus cilvēcei. 

Saraksts, ko valdības un sabiedrības veselības organizācijas izmanto, lai vadītos plānošanā, drīzumā atkal tiks pārskatīts pēc tam, kad novembrī PVO sapulcināja 300 zinātniekus, lai atkārtoti novērtētu 25 vīrusu un baktēriju radīto apdraudējumu.

Pašreizējā saraksta augšgalā ir koronavīruss, bet, atmetot šo vīrusu, uzskaitām pārējos astoņus vīrusus, kas pašlaik PVO ekspertiem rada vislielākās bažas: 

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Topošos autovadītājus samulsina CSDD teorijas jautājums
Pievienot komentāru