unsplash.com

Ārste nosauc visbiežāko nāves cēloni miegā 1

Esi vesels
2023. gada 30. martā 16:21 2023. gada 30. martā 16:21
  Jauns.lv
Kardioloģe Valentina Baidina nosaukusi visbiežāko cēloni, kādēļ cilvēki nomirst miegā — tas notiek išēmisko un hemorāģisko insultu dēļ, mainoties miega fāzēm, vēsta izdevums “doctorpiter.ru”.

“Pāreja no vienas fāzes citā pietiekami nopietni noslogo sirds un asinsvadu sistēmu: mainās sirds muskuļa saraušanās ritms, arteriālais spiediens utt. Ja cilvēkam ir problēmas ar sirdi, šāda slodze var izrādīties fatāla un izraisīt infarktu vai insultu,” viņa sacīja.

Baidina brīdina, ka riska zonā ir ne tikai cilvēki, kuriem ir diagnosticēta hipertonija vai sirds ritma traucējumi, taču arī neapsekotie cilvēki. “Ja runā par vecumu, tas paaugstināta riska zonā nomirt miegā ir sirmgalvji. Vīriešiem letāla iznākuma rezultāts no sirds un asinsvadu slimībām pieaug pēc 40-45 gadiem, bet sievietēm — pēc 60 gadiem.”

Saistītās ziņas

Insulta un infarkta pazīmes, kuras pazīstot, vari sevi izglābt no nāves
Infarkts: brīdinājuma zīme, ko mēnesi pirms lēkmes izjūt 71% sieviešu 2
5 ieteikumi, lai izvairītos no insulta

Kardioloģe piebilst, ka cilvēku var izglābt tuvinieki, ja pievērsīs uzmanību, ka cietušais ir kļuvis zilgans vai viņam ir aukstas rokas un kājas. Tiek ziņots, ka maksimālais insulta risks ir no 4 līdz 6 rītā, bet infarkta — no 6 līdz 9 rītā.

Sirds un asinsvadu slimību profilaksei nepieciešams kontrolēt arteriālo spiedienu un pulsu, bet pēc 40 gadu vecuma regulāri apmeklēt terapeitu un kardiologu.

Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Pievienot komentāru