Shutterstock

Lielbritānijā dota zaļā gaisma jaunam medikamentam, kas atvieglos tūkstošiem sieviešu ciešanas

Esi vesels
2023. gada 21. decembrī 06:25 2023. gada 21. decembrī 06:25
  Jauns.lv
Apvienotajā Karalistē dota zaļā gaisma jaunam menopauzes medikamentam karstuma viļņu ārstēšanai, vēsta britu mediji. 

Tiek prognozēts, ka Veoza, ko dēvē arī par fezolinetantu, "pilnībā mainīs situāciju" simtiem tūkstošu sieviešu, kuras menopauzes laikā cieš no nepatīkamiem simptomiem. 

Aptuveni 70 procentus sieviešu menopauzes periodā skar karstuma viļņi, ko dēvē arī par vazomotoriem simptomiem, proti, pēkšņa un intensīva karstuma sajūta, kas ietekmē viņu dzīves kvalitāti, fizisko aktivitāti, miegu un produktivitāti. 

Agrāk visefektīvākais ārstēšanas veids bija hormonu aizstājterapija (HRT), taču dažām sievietēm, kurām ir krūts vai olnīcu vēzis, asins recekļu veidošanās risks vai neārstēts augsts asinsspiediens šis ārstēšanas veids nav piemērots iespējamo blakusparādību dēļ.

Zāļu un veselības aprūpes produktu regulēšanas aģentūras (MHRA) veselības aprūpes kvalitātes un pieejamības pagaidu izpilddirektors Džulians Bīčs laikrakstam „The Guardian” sacīja: "Menopauzes izraisītie karstuma viļņi un nakts svīšana ir izplatīta parādība, kas var būtiski ietekmēt sievietes ikdienas dzīvi. Tāpēc mēs esam gandarīti, ka esam apstiprinājuši Veoza (fezolinetantu) menopauzes izraisītu karstuma viļņu un nakts svīšanas gadījumā. Nevienas zāles netiktu apstiprinātas, ja tās neatbilstu mūsu sagaidāmajiem drošuma, kvalitātes un efektivitātes standartiem, un mēs turpinām rūpīgi pārbaudīt visu zāļu drošumu."

Šis medikaments lietošanai apstiprināts arī Amerikā. 

Citi šobrīd lasa

Francijas luksusa modes nams "Dior" jaunākajā kolekcijā iekļauj latviešu guļamtīklus 2
FOTO, KAS JĀREDZ! Latvija beidzot tiek Eirovīzijas finālā, mūsu hokejisti dodas uz pasaules čempionātu, un kas 9. maijā notika Salaspilī?
Vai bukmeikeri atkal nesīs veiksmi Donam? Viņu prognozes pirms fināla ir identiskas ar vērtējumu pirms pusfināla!
Pievienot komentāru