Shutterstock

Londonas slimnīcas pacienta sirdī atklāta līdz šim neredzēta baktērija

Esi vesels
24. janvārī 19:20 2024. gada 24. janvārī 19:20
  Jauns.lv
Pacients, kurš strādā par aitu ganu, ar drudzi tika nogādāts Svētā Toma slimnīcā, Londonā. Mediķi, kas pārbaudīja viņa asinis, konstatēja, ka infekcijas cēlonis ir divu veidu baktērijas, taču atpazīt varējuši tikai vienu no tām, vēsta britu mediji.

Pētnieki izmantoja izstrādāto tehnoloģiju, ko sauc par nanoporu sekvencētāju, kas spēj nolasīt garas, atsevišķas DNS sekvences daudz ātrāk nekā citas metodes, lai nosauktu noslēpumainās baktērijas nosaukumu.

Rezultāti, kas publicēti žurnālā “International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology”, atklāja, ka tas ir nekad agrāk neredzēts augsnē bieži sastopamas baktēriju grupas celms, ko sauc par Variovorax.

Šī jaunā suga tika atklāta pacienta aortā - lielākajā asinsrites sistēmas artērijā, kas sūknē ar skābekli bagātas asinis uz pārējo ķermeni.

Svētā Toma slimnīcas speciāliste Lara Peina paskaidroja, kā pacients varēja ievazāt šo noslēpumaino mikrobu: "Turpmākā izmeklēšana liecināja, ka pacients inficējies jēru atnešanās laikā vai barojot aitas ar pretparazītu medikamentiem, kas tika darīts bez cimdiem."

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru