Pexels.com

Vācija, Kanāda, ASV, Austrija un tagad arī Gruzija - vietas, kur meklējams ledus vīns

Dzīvesstils
2022. gada 14. decembrī 16:27 2022. gada 14. decembrī 16:27
  Reklāmas projekts
Laipni lūgti brīnišķīgajā ledus vīna pasaulē, kuru var uzskatīt par vienu no saldākajām dabas kļūdām.

Grūti iztēloties, ka kāds būtu iedomājies mērķtiecīgi sākt gatavot vīnu šādā veidā. Īsts ledus vīns ir viens no visgrūtāk un vissmagāk pagatavojamajiem vīniem. Ledus vīna noslēpums ir apstrādāt sasalušas vīnogas aptuveni 20 ºF (-7 ºC) temperatūrā. Iedomājieties tūkstošiem cietu, ledainu bumbiņu, kas krīt vīnogu drupinātājā un vīnogu spiedē. Auč! Daudzas vecāka gadagājuma spiedes salūzt sasalušo vīnogu spiešanas procesā.

Ledus vīns, kā jau izsenis zināms Vācijā, ir slavens ar to, ka vislabākie ledus vīni tiek ražoti no vīnogām, kuras labi aug aukstā klimatā: Cabernet Franc, Merlot, Gewürztraminer, Riesling, Grüner Veltliner, Chenin Blanc un Vidal Blanc. Tāpēc Kanāda, Vācija, Austrija un ASV ir slavenas ar ledus vīna ražošanu.

Līdz ar to tikai retais zina, ka Gruzija ir viena no tām valstīm, kas ražo un eksportē vienu no labākajiem ledus vīniem. Domu par ledus vīna ražošanu Gruzijā ierosināja viens no vācu konsultantiem, kas strādāja gruzīnu vīna uzņēmumā Marani. Gruzijai raksturīgas siltas vasaras un aukstas ziemas, tāpēc tajā ir ideāls klimats ledus vīnam. Vīnogas nogatavojas vasarā un sasalst ziemā. Lai pagatavotu ledus vīnu, Gruzijas vīndari novāc vīnogas tikai tad, kad sākas aukstais gada laiks. Iestājoties salam, vīnogas atstāj dabiski sasalt uz vīnogulāja. Kad vīnogās esošais ūdens ir sasalis, ražu novāc un izspiež. Tad no sasalušajām vīnogām tiek iegūts neliels daudzums saldas sulas, kas rada vienu no labākajiem un aromātiskākajiem ledus vīniem pasaulē.

Gruzijas vīndari izmanto Rkatsiteli, Saperavi un citas vīnogu šķirnes, lai radītu dabiski saldus un bagātīgus ledus vīnus. Lai gan ledus vīnu ražošana ir dārga (tiem nepieciešams 4-5 reizes vairāk vīnogu nekā parastajiem vīniem), šo vīnu tirgus ir mazs un cena diezgan augsta, tāpēc Gruzijas ledus vīns, tāpat kā Kanādas un Vācijas ledus vīni, ir īpašs gardums, ko ne visi var atļauties.

Ja tomēr uzejat gruzīnu ledus vīnu, iesakām to iegādāties un pasniegt sev kādu "saldu" kārumu. Mēs dzīvojam tikai vienreiz, un saka, ka labs vīns dubulto dzīves prieku.

Alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai. 

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar TRIBE INTERNATIONAL.

Vēl portālā

Vai jauns trends? Cilvēki sākuši ēst pieneņu “karbonādes”; kas par to sakāms uztura speciālistiem? 
Kā izvēlēties pareizo spilvenu, lai justos labi izgulējies
Kur izmantot dažādus lokus un lociņus?
Pievienot komentāru