Publicitātes foto

Rīgas modes nedēļa sāksies ar unikālu itāļu dizaineru izstādi

Mode
2023. gada 12. oktobrī 12:50 2023. gada 12. oktobrī 12:50
  Pastaiga
37. Rīgas modes nedēļas ietvaros mākslas galerijā “Ola Foundation” noritēs izstāde “Mode panorāma - Itālijas jaunais vilnis”, kas stāsta par mūsdienu itāļu modi no desmit jauno dizaineru skatpunkta. Izstāde pieejama no 21. oktobra līdz 20. novembrim.
Foto: Publicitātes foto

Šie mākslinieki izvēlēti viņu unikālās perspektīvas un nestandarta radošās pieejas dēļ. Izstāde noritēs sadarbībā ar Itālijas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministriju, kā arī ar žurnālu Vogue Italia. Izstāde pieejama ikvienam interesentam no 21. oktobra līdz 20. novembrim, iepriekš reģistrējoties mājaslapā www.olafoundation.lv.

Jaunā mākslinieku paaudze ar saviem darbiem ievieš pilnīgu jaunu izpratni par to, ko nozīmē būt itāļu “modes veidotājam”.

Foto: Publicitātes foto

“Par šīs sezonas Rīgas modes nedēļas vadmotīvu ir izvēlēta tēma “Mode ir māksla”, un šī izstāde ir lielisks šī motīva apliecinājums. Tā pastāsta par to, kā mūsdienu reālijās transformējas izcilais mantojums, ko mums ir atstājuši tādi modes dizaineri kā Džanni Versače, Rikardo Tiši, Valentīno Garavāni, un kādas formas šī industrija ieņems nākotnē,” stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Foto: Publicitātes foto

Izstāde “Mode panorāma - Itālijas jaunais vilnis " neaprobežojas tikai ar itāļu modes nākotnes izpēti, bet arī analizē un ilustrē pagātnes formas ar tagadnes tendencēm un trendiem. “Radīt apģērbu ir kā atrasties operāciju zālē, šūt un labot savu dzīvi, izmantojot dažādu faktūru audumus,” komentē viens no izstādes dalībniekiem.

Foto: Publicitātes foto

“Mode ir neatņemama daļa no itāļu radošās identitātes. Tāpēc tā pastāvīgi attīstās un mainās. Tā atspoguļo valsti, kas nepārtraukti tiecas pēc līdzsvara starp tradīcijām un evolūciju,” uzsver Itālijas vēstnieks Latvijā Alessandro Monti. “Esam gandarīti, ka varam Rīgā prezentēt šo desmit inovatīvo zīmolu darbus: mūsu mērķis ir Latvijai parādīt mūsdienīgu Itālijas tēlu un to, cik tālu var sniegties itāļu radošums.”

Foto: Publicitātes foto

Izstāde būs pieejama ikvienam interesentam no 21. oktobra līdz 20. novembrim, iepriekš piesakoties mājaslapā www.olafoundation.lv.

Vēl portālā

Atklāti par kailumu un tā filozofiju. Mūsdienās nūdisms kļuvis gluži vai par modes kliedzienu
Ēd bez apstājas un tievē - kas ir populārā 100 kaloriju diēta
Vai cepeškrāsnī var izcept garšīgu šašliku? 1
Pievienot komentāru