Izsludināta 38. Rīgas modes nedēļas programma; tās sauklis - "mode ir māksla"

Mode
19. martā 15:11 2024. gada 19. martā 15:11
 
Dzīvesstila
nodaļa
| Jauns.lv
38. Rīgas modes nedēļas pavasara sesija risināsies ar saukli “mode ir māksla”, un tajā tiks turpināta ētikas un ilgtspējīgas attīstības tematika. Programmā iekļauti vairāk nekā 17 zīmoli, tostarp debitanti, pazīstami Latvijas zīmoli un ārvalstu preču zīmes. Modes nedēļa notiks no 8. līdz 11. aprīlim.

Tāpat šosezon īpaša uzmanība tiks pievērsta izstādēm, sapludinot modes industrijas un vizuālās mākslas robežas.

Rīgas modes nedēļas atklāšana tiks atzīmēta ar semināru un paneļdiskusiju par tēmu “Atbildīgā mode mūsdienās”, kas tiek rīkota sadarbībā ar universālveikalu Stockmann. Tajā piedalīsies Latvijas un starptautiskie industrijas eksperti.

Iveta Vecmane (Foto: Liene Pētersone)

“Baltijas Modes federācija ir daļa no Eiropas modes alianses (EFA), kurā ilgtspējīgas attīstības un atbildīga patēriņa tēma gadu no gada ir īpaši aktuāla. RFW ietvaros rīkotajos izglītojošajos pasākumos atzīti eksperti ne tikai dalās zināšanās, bet arī ar savu piemēru demonstrē pāreju uz bezatkritumu ražošanu un ekoloģisku materiālu izmantošanas modeli. Mēs redzam, ka šīs tendences pārņem arī Latvijas dizaineri,” stāsta Baltijas Modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

BAE by Katya Shehurina (Foto: Publicitātes foto)

RFW otrajā dienā, 9. aprīlī, modes skates tiks aizvadītas jaunā un neparastā vietā – biroju kompleksā Verde. Kāzu kleitu kolekciju jaunā interpretācijā urbānā telpā prezentēs zīmola “Katya Katya” dizainere Jekaterina Šehurina. Latvijas zīmols “Varens” demonstrēs bezšuvju izstrādājumus, kas balstīti uz mūsdienīgu šūšanas tehnoloģiju.

Rimgalaite (Foto: Publicitātes foto)

Savukārt modes dizainere Anna Krūze (zīmols Anna Kruz), tiecoties paust sievietes mainīgumu un eleganci, rādīs klasisku siluetu kolekciju, ko papildinās provokatīvas detaļas un metāliski materiāli. Tajā pašā dienā pasākuma viesiem būs iespēja iepazīties ar debitantu kolekcijām no visām trim Baltijas valstīm - Rimgailaite Costume (Lietuva), Henna (Latvija), ABFD Swimwear (Igaunija).

Katya Katya (Foto: Publicitātes foto)

Uz galvenā Rīgas podiuma aktuālās tendences demonstrēs Latvijas modes vecmeistaru zīmoli - Iveta Vecmane, Natalija Jansone, Selina Keer, Una Bērziņa, BAE by Katya Shehurina, Dobrzanska, kā arī Ivo Nikkolo no Igaunijas. Savukārt Stockmann piedāvās savas un somu dizaineres Miia Halmesmaa sadarbības rezultātu.

Stockmann x Miia Halmesamaa (Foto: Publicitātes foto)

Rīgas modes nedēļas programmā šosezon ir atrodams bagātīgs izstāžu klāsts – pārstāvēta ir gan tēlotājmāksla, gan tekstilmāksla un dekoratīvā amatniecība. Rīkotāji šogad ir apņēmušies iepazīstināt pasākumu viesus ne tikai ar modes tendencēm, bet arī ar radniecīgu mākslas nozaru talantu radošumu. Šai iniciatīvai par godu RFW programmā ir iekļauts filmas par dizaineri Aleksandru Makvīnu seanss. Filma radīta par godu dizainera 55. dzimšanas dienai. Arī šīs RFW sezonas galvenais tēls ir radīts, iedvesmojoties no šī slavenā dizainera kolekciju teatrālās un dramatiskās estētikas, turklāt tēls ir radīts, izmantojot mākslīgo intelektu.

Vēl portālā

Kordiriģēšanas leģenda Jānis Erenštreits par zēnu koriem: "Man gribējās pierādīt, ka tā var dziedāt katrs normāls puika"
FOTO: ar Tutu, dejām, dziesmām un krāšņu preču klāstu atklāta izstāde "Bērnu pasaule 2022"
Kārlis Lācis un sievas faktors: "Vīriešiem pēc 40 mīlestība ir... pieaugusi"
Pievienot komentāru