Operdziedātāja Galante: sievietēm diētas sabendē visu dzīvi

Sievietēm
2011. gada 8. decembrī 20:10 2011. gada 8. decembrī 20:10
 
Pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Inese Galante teic, ka jebkura sieviete sāk justies kā bezgalīga eksperimenta upuris, kad viņa iepazīstas ar modernajiem pētījumiem dietoloģijā.
Slavenā latviešu operdziedātāja Inese Galante teic, ka dažādu diētu sastādītāji sievietes padarījuši par mūžīgā eksperimenta upuriem. Dziedātājai pašai esot divu izmēru apģērbi: viens ārzemēm, kad viņa notievē, un otrs Latvijai, kad pieņemas svarā.

„Agrāk vai vēlāk ikviena sieviete sāk justies kā bezgalīga eksperimenta upuris: stāsti par jauniem pētījumiem dietoloģijā, modernas diētas – tas viss ļoti ietekmē apziņu. Un ir grūti saprast, kas no tā visa būs piemērots tieši tev,” operas dīva Inese Galante teikusi intervijā žurnālam „L’Officiel Latvija”.

Ēšana pēc izrādes sabendē dzīvi

Jāteic, ka arī pati Galante ir mocījusies ar dažādām diētām – gan notievējusi, tad atkal pieņēmusies svarā. Pirms vairāk nekā trim gadiem viņa intervijā „Neatkarīgajai Rīta Avīzei” atzina: „Skaidrs, ka pēc izrādes nāk ēšana, un tas visu dzīvi sabendē.

Tā nelaime, ka praktiski viss man garšo. Izņēmumu ir ļoti maz. Kā operdziedātāja pirms izrādes nedrīkstu ēst neko sālītu, kūpinātu, treknu, asu. Neko daudz. Vienmēr visam jābūt mērenās devās. Dziedāšanai var traucēt pirms tam ēsti tomāti un arī āboli. Precīzāk – to miziņas var kaut kur aizķerties.”

Pa televīziju skatoties pārraides par diētu viņai nāk prātā šādas domas: „Katru reizi, skatoties ekrānā, saprotu, nu, Galante, pietiek štopēt desmit kūkas, pietiks ar pusīti. Uz nakti nedrīkst ēst miltu izstrādājumus. Viss vairāk vai mazāk jāsabalansē. Esmu secinājusi, ka vislabākā virtuve ir korejiešu un japāņu. Austrumu ēdieni ir veselīgi. Var ēst tik, cik patīk.

Tad es sapratu, ka man jādzīvo Āzijā kaut kur laukos, kur nekā nav.

Bet mums jau garšo rasoli un visādas mērcītes, sēnītes, krējumiņš, majonēzīte. Mongolijā maizes vietā ir samalta kaltēta gaļa. Visu, kas aug zem zemes, Mongolijā neēd, bet ir daudz lopu. Olas ir delikatese. Ķiplokus plēš laukā no zemes. Pārtiek no gaļas un piena, to ēd un dzer kā traki.

Katrreiz, kad atbraucu mājās no Austrumiem, prieks skatīties, man visas drēbes slīd nost. Tāpēc man ir divi izmēri dažādu apģērbu.”

Visiemīlotākā Galantei ir Austrumu virtuve, bet viņai garšo „viss, kas ir vienkāršs” - mūsu biezpiens, biezpiena siers, žāvēta vista vai rulete, cūkgaļa, speķa pīrādziņi, antonovkas āboli, maizes zupa, latviešu konfektes, marmelāde, medus kūka, nēģi, operdziedātāja atklājusi „Neatkarīgajai Rīta Avīzei”.

Ņemot to vērā, var saprast, kādēļ sievietes pamatīgi mulst, lasot dažādus padomus par diētām.

Īpašie Galantes salāti

Vienlaikus arī Inese Galante ir iegājusi arī Latvijas virtuves vēsturē. Šovasar gatavojoties gadskārtējam festivālam „Summertime”, viņa neslēpa, ka labprāt saimnieko virtuvē, palutinot sevi un draugus ar garšīgiem ēdieniem, un prezentēja savu iecienīto vasaras salātu recepti.

Tiem nepieciešami mango, mandarīni vai apelsīni, avokado, zaļās salātu lapas – vislabāk rukola; daži tomāti, gurķis (var arī nelikt) un dilles, selerijas lapas, nedaudz apgrauzdēti ciedru rieksti vai sezama sēkliņas. „Zemeņu laikā salātos var likt arī zemenes, taču tikpat labi var iztikt bez tām,” tvnet.lv atklāja dziedātāja, uzsverot – sastāvdaļas salātos nav jāliek pārlieku lielā vairumā.

Kad augļi un dārzeņi sagriezti nelielos gabaliņos (mandarīnus vai apelsīnus sadala daiviņās), tos liek bļodā, pārklājot ar kazas sieru, kas pirms tam neilgu brīdi paturēts cepeškrāsnī, līdz kļuvis gaiši brūns.

Visu pārlej ar nedaudz olīveļļas, taču, ja to nelieto, salātus var apslacīt ar svaigi spiestu citrona sulu.

„Tas ir tāds prieks acīm un vēderam, jo šie salāti ir krāšņi, viegli un ļoti bagātīgi!” par šiem neparastajiem salātiem smaidot teic Inese Galante.

Inese Galante festivālā „Summertime”

Kasjauns.lv/Foto: publicitātes foto

Citi šobrīd lasa

Dons: “No mūzikas vilciena es vairs nevaru izkāpt...”
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru