Vairo savu enerģiju

Sievietēm
2009. gada 2. jūlijā 09:59 2009. gada 2. jūlijā 09:59
 
Atklāj pati savu enerģijas nezūdamības likumu! Tikai daži pamatprincipi, ko ievērot, un moža jutīsies pat pēc visgrūtākās darba nedēļas.

5 idejas, kā vairot enerģiju

Smejies!

Smiešanās laikā organismā izstrādājas īpašas vielas endorfīni, kas pēc uzbūves ir līdzīgas narkotikām – morfijam. Tās stimulē nervu sistēmas darbību un uzlabo asinsriti un šūnu vielmaiņas procesus, šādi smadzenēm aktīvāk piekļūst skābeklis, kas ir viens no enerģijas avotiem. Šīs vielas ne tikai uzlabo garastāvokli, bet arī mazina sāpes, tāpēc jo īpaši ieteicams smieties slimības laikā. Paātrināsies atveseļošanās periods.

Pastaigājies svaigā gaisā!

Kondicionētās darba telpās bieži vien svaiga gaisa vispār nav. Tas ir sauss un žāvē acis, tāpēc tās ātrāk nogurst, un ir grūtāk strādāt. Turpmāk pusdienas laiku pavadi, pastaigājoties pa lauku. Svaiga gaisa trūkumu pirmās visasāk izjūt smadzenes, jo tās ir visjutīgākie audi organismā. Ja šādā brīdī pastaigas svaigā gaisā nav iespējamas, vismaz piecelies no darba krēsla un izkusties – izvēzē rokas, veic vairākus pietupienus un atliecienus.

Dodies sauļoties!

Papildu enerģija saistīta ar intensīvāku gaismas piekļuvi organisma audiem, kas organismā vairo laimes hormonu un arī D vitamīnu, kuru iespējams uzņemt tikai saules gaismas ietekmē. Šis vitamīns ir ļoti svarīgs, jo rūpējas par ādas skaistumu un veselību. Tas piedalās visos vielmaiņas procesos, ādai palīdz noturēt dabisko mitruma līmeni un atjaunoties.

Sporto!

Jebkura fiziskā slodze paātrina asinsriti, šādi papildus nodrošinot enerģiju visai dienai. Turklāt, regulāri vingrojot, iespējams nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu – možs garastāvoklis ik dienas, kā arī dažu lieko kilogramu nomešana, ja tāds ir mērķis.

Baudi ķermeņa masāžu!

Pēc masāžas organismā pieplūst enerģija, jo ikvienā organisma šūnā paātrinās asinsrite. Tas nekas, ka ir masēta kāda konkrēta ķermeņa daļa. Muskuļu mīcīšanas dēļ pa nerviem uz smadzeņu centriem aiziet impulsi, smadzenes sāk strādāt aktīvāk, kas arī veicina tevī enerģijas mošanos. Jāatceras gan, ka ir speciālas relaksējošas, nomierinošas masāžas, kuru laikā ar speciālām masāžas kustībām panāk pretēju efektu – organismu sagatavo atpūtai. 

Kintija Bulava/Foto: Bulls Press


Citi šobrīd lasa

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Tēmas: Krēsla, Audi
Pievienot komentāru