- Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
- Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
- Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
- To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
- Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.
Saistītās ziņas
Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
1
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes
Citi šobrīd lasa
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku
3
Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku
Apcietināts jaunietis, kurš, iespējams, piekāva mūziķi Horenu Stalbi
2
Apcietināts jaunietis, kurš, iespējams, piekāva mūziķi Horenu Stalbi
FOTO: Balderis, Dārziņš un Ko burtiski “iznīcina” Saeimas hokeja komandu
1
FOTO: Balderis, Dārziņš un Ko burtiski “iznīcina” Saeimas hokeja komandu