Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai. (Foto: Shutterstock)

Apnicīgā nezāle gārsa – īstie pavasara vitamīni

Skaistums
2020. gada 21. maijā 05:06 2020. gada 21. maijā 05:06
  "100 Labi Padomi"
Gārsa – grūti izskaužama nezāle – ir lielisks pavasara vitamīnu avots un dod daudz enerģijas. Tā satur daudz C vitamīna, minerālvielas, piemēram, dzelzi un varu, arī šķiedrvielas, karotīnu, organiskās skābes un daudzas citas vērtīgas vielas.
  • Gārsu tautas medicīnā izmanto podagras, reimatisma, nieru un urīnceļu ārstēšanai, organisma attīrīšanai, kuņģa un zarnu veselībai, arī pret locītavu sāpēm, tāpēc savāc to un sakaltē tējai.
     
  • Tā noderēs arī kā garšviela un vitamīnu piedeva dažādiem ēdieniem. Jaunās lapiņas var ēst salātos, pievienot zaļajiem kokteiļiem, likt zupās, sautējumos, gaļas ēdienos, pankūkās utt.
     
  • Gārsu var kaltēt, pēc tam saberzt pulverī un pievienot ēdieniem.
     
  • To var arī saldēt, sālīt, skābēt, tāpat kā kāpostus, kātus var arī marinēt.
     
  • Gārsas sulu, biezeni vai tēju izmanto arī skaistumkopšanā – sejas ādas mazgāšanai, maskām, matu skalošanai.

Saistītās ziņas

Stiprinām imunitāti: kā pareizi lietot vitamīnus?
Nātres, lakši, maurlociņi un citi zaļie vitamīni - imunitātei un spēku atgūšanai 1
Zaļie vitamīni! Iestādi maurlociņus uz palodzes

Citi šobrīd lasa

Maksims Galkins publisko mīlīgu Allas Pugačovas foto un izpelnās vētrainu kritiku 3
Apcietināts jaunietis, kurš, iespējams, piekāva mūziķi Horenu Stalbi 2
FOTO: Balderis, Dārziņš un Ko burtiski “iznīcina” Saeimas hokeja komandu 1
Pievienot komentāru