Grupas "Green Day" solists Billijs Džo Ārmstrongs. (Foto: Mairo Cinquetti/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press)

Grupas “Green Day” solists paziņo, ka vairs negrib būt ASV pilsonis 1

Cita pasaule
2022. gada 29. jūnijā 14:01 2022. gada 29. jūnijā 14:01
  Jauns.lv
Grupas "Green Day" solists Billijs Džo Ārmstrongs (Billie Joe Armstrong) koncertā Londonā faniem pavēstīja, ka vairs nevēlas būt ASV pilsonis, pēc tam, kad ASV Augstākā tiesa atcēla 50 gadus seno “Roe v. Wade” spriedumu, kas valstī legalizēja abortus.

"Green Day" solists no skatuves faniem sacīja, ka atteiksies no ASV pilsonības, jo viņam ir riebums pret Augstākās tiesas lēmumu. “Es atsakos no savas pilsonības. Es nākšu uz šejieni,” viņš sacīja faniem, kuri mūziķa lēmumu atbalstīja ar skaļu gavilēšanu un aplausiem. “Es nejokoju, tuvākajās dienās jūs iegūsiet daudz no manis,” viņš piebilda.

50 gadus vecais Ārmstrongs vienmēr skaļi paudis savas politiskās nostājas, tostarp viņš vērsies pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu, kad viņš atteicās piekāpties 2020. gada vēlēšanās.

ASV Augstākās tiesas spriedums, kas atcēla pirms pusgadsimta noteiktās pamattiesības uz abortiem, pagājušajā nedēļas nogalē izraisīja plašus protestus visā valstī. Ārmstrongs nebija vienīgais mūziķis, kurš publiski pauda kritiku šim lēmumam. Glastonberijas festivālā Billija Ailiša (Billie Eilish) savu dziesmu “Your Power” veltīja tiem, kurus skar šis spriedums.

Arī dziedātāja Olīvija Rodrigo (Olivia Rodrigo) pauda savu satraukumu: “Esmu satriekta un nobijusies. Tik daudz sieviešu un meiteņu mirs.”

Rodrigo uz skatuves pievienojās britu dziedātājai Lilijai Alenai (Lilly Alen), kad viņa savu dziesmu “Fu*k you” veltīja tiesnešiem, kuri lēma par “Roe v. Wade” atcelšanu.

Tiesas lēmums atcelt "Roe v. Wade" mainīs abortu tiesības Amerikā, un atsevišķi štati tagad varēs aizliegt abortu procedūru.

Citi šobrīd lasa

"Par vienu lietu samaksāts trīs reizes," latvieši neuzskata par godīgu nodokli, ko ieviesīs jau vasarā 2
Ceriņus lauzt ir absolūti nepareizi! Un citi vērtīgi padomi reibinoši skaisto ceriņu mīļotājiem
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Pievienot komentāru