Pirms parakstīt nometnes līgumu, būtu jāuzdod visi nepieciešamie jautājumi, piemēram, par to, vai viss nometnes personāls ir atbilstoši apmācīts, vai ir pieejama medicīniskā palīdzība un tamlīdzīgi. (Foto: Shutterstock)

Pirms bērnu sūtīšanas uz nometni aicina vecākus pārliecināties, vai tās darbība vispār ir atļauta

Bērni
2023. gada 19. jūlijā 09:54 2023. gada 19. jūlijā 09:54
  Jauns.lv / LETA
Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija aicina vecākus pārliecināties, vai izvēlētās vasaras nometnes darbība ir atļauta un tā ir reģistrēta saskaņā ar normatīvo regulējumu.

VBTAI norādīja, ka ik gadu Latvijā tiek fiksētas nometnes, kuras nav nedz saskaņotas, nedz to organizatori apguvuši nepieciešamās prasmes bērnu ilgstošai pieskatīšanai. Nereti šādās nometnēs nav arī nepieciešamā personāla. 

Pirms parakstīt nometnes līgumu, ar to būtu rūpīgi jāiepazīstas, kā arī jāuzdod visi nepieciešamie jautājumi, piemēram, par to, vai viss nometnes personāls ir atbilstoši apmācīts, vai ir pieejama medicīniskā palīdzība un tamlīdzīgi. Savukārt par to, vai nometne ir reģistrēta saskaņā ar normatīvo regulējumu, vecāki var pārliecināties vietnē "www.nometnes.gov.lv".

VBTAI piebilda, ka svarīgi izvērtēt arī, vai nometne sniegs bērnam drošu vidi, nodrošinās tā fiziskās un intelektuālās vajadzības, kā arī, vai ir kādas īpašas lietas, ko nometnes vadītājam vajadzētu zināt par bērna veselības stāvokli, īpašām prasmēm un vajadzībām.

Citi šobrīd lasa

Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Izraēlas profesors: Krieviju apturēt ir vienkārši, tikai jāgrib to izdarīt
Pievienot komentāru