Shutterstock

Sieviete zaudē dzirdi viena ikdienišķa ieraduma dēļ

Skaistums
17. martā 08:22 2024. gada 17. martā 08:22
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv
Gados jauna ķīniete, kura divus gadus katru vakaru austiņās iemiga mūzikas pavadījumā, tagad spiesta nēsāt dzirdes aparātu, lai kompensētu dzirdes zudumu.

Jaunā sieviete vārdā Vana no Šaņdunas provinces, Ķīnā, kas strādā par sekretāri vietējā firmā, nesen vērsusies slimnīcā, lai veiktu ausu izmeklēšanu pēc tam, kad pamanījusi, ka viņai ir dzirdes problēmas. Bieži, kad viņas vadītājs apspriežu laikā ar viņu runāja čukstus, viņa slikti saprata viņa teikto un uztraucās, ka tas radīs problēmas darbā, raksta "Oddity Central".

Rūpīgā izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete pārcietusi pastāvīgu neiroloģisku dzirdes bojājumu kreisajā ausī, kā dēļ viņa slikti dzirdējusi savu vadītāju. Vaicāta, vai viņa guvusi kādu traumu vai arī viņas ausis ilgstoši tikušas pakļautas skaļu skaņu iedarbībai, Vana atbild, ka vienīgais, par ko viņa spēj domāt, ir ikdienā klausīties mūziku austiņās.

"Kad es mācījos koledžā, man patika aizmigt mūzikas pavadījumā. Tiklīdz sāku klausīties, visu nakti gulēju austiņās. Tas ir kļuvis par ieradumu, un es to daru jau aptuveni divus gadus," sieviete pastāstīja savam ārstam.

Slimnīcas otolaringoloģijas nodaļas direktors Lī Tao Ķīnas laikrakstam "The Paper" pastāstījis, ka Vanas dzirdes zudumu, visticamāk, izraisījusi mūzika, kuru viņa klausījusies katru vakaru. Lai gan skaļums nebija pārmērīgs, ausis ilgstoši tika pakļautas trokšņa iedarbībai, kas beigu beigās noveda pie neatgriezeniska dzirdes bojājuma.

Vana par laimi, no nemitīgā trokšņa cieta tikai kreisā auss, un bojājums bija pietiekami viegls, lai kompensētu dzirdes funkcijas zudumu ar dzirdes aparāta palīdzību.

Citi šobrīd lasa

Megana Mārkla izsaka stingru brīdinājumu princim Harijam par Ārčiju
Mūžībā devies bijušais diplomāts Bonifācijs Daukšts
GPS signāla traucējumu dēļ Somija atceļ lidojumus uz Tartu - aizdomas par Krievijas hibrīduzbrukumu
Pievienot komentāru