Publicitātes foto

Ēnu dienas ietvaros 49 skolēni iepazīst farmaceita darbu BENU Aptiekās

Skaistums
5. aprīlī 17:22 2024. gada 5. aprīlī 17:22
  Reklāmas projekts
4. aprīlī Latvijā notika “Ēnu diena”, un tās ietvaros BENU Aptieka uzņēma plašu skaitu skolēnu. Ēnotājiem durvis vēra piecpadsmit BENU Aptiekas, uzņemot 49 ēnas, kas apliecina augstu interesi par farmaceita profesiju un darba iespējām BENU Aptiekās.

Karjeras izglītības programmas “Ēnu diena” ietvaros BENU Aptiekas farmaceiti ēnas uzņēma visā Latvijā, kopumā 11 dažādās Latvijas pilsētās. Farmaceiti iepazīstināja skolēnus ar farmaceita darba ikdienu aptiekā, aptiekas darba specifiku, pastāstīja par medikamentu uzglabāšanu, sniedza iespēju izmēģināt spēkus asinsspiediena, pulsa un temperatūras mērīšanā, iepazīstināja ar preču sortimentu un to kategorijām aptiekās, sniedza ieskatu farmaceita ikdienas darbā, apkalpojot klientus, kā arī piedaloties un novērojot individuālu zāļu izgatavošanas procesu aptiekā. Šogad Ēnu dienas tēma bija saistīta ar mākslīgo intelektu, tādēļ skolēniem tika parādīts un pastāstīts, cik liels ir farmaceita ieguldījums veselības aprūpē un ka farmaceita profesiju ir teju neiespējami aizstāt ar mākslīgo intelektu, jo farmaceita darbā ir ļoti svarīga individuāla pieeja, sirsnīga komunikācija un emocionālais faktors.

Liela interese par farmāciju

Ēnu dienas dalībniekos bija vērojama patiesa aizrautība un interese par farmāciju un aptiekas darba specifiku. Tamro Baltics personāla atlases speciāliste Paula Ozoliņa stāsta, ka šogad BENU Aptiekās viesojās ēnotāji vecumā no 12 gadiem, ēnotāji esot bijuši ļoti ieinteresēti un arī paši jaunākie dalībnieki esot aktīvi darbojušies praktiskajos uzdevumos. Arī farmaceiti ļoti pozitīvi novērtējuši šo interesanto un noderīgo pieredzi. “Gan dalībnieki, gan farmaceiti ir priecīgi par šādu iespēju, un BENU Aptiekas farmaceiti noteikti ir gatavi uzņemt ēnotājus arī nākamgad,” uzsvēra Paula Ozoliņa.

Studiju atbalsts

Ikvienam, kas vēlas studēt farmāciju un apgūt farmaceita asistenta profesiju, ir iespēja pieteikties BENU Aptiekas apmaksātām studijām. Pēc konkursa atlases uzvarētājiem tiek nodrošinātas BENU Aptiekas finansētas studijas Rīgas 1. medicīnas koledžā vai Sarkanā Krusta medicīnas koledžā farmaceita asistenta specialitātē un garantēts apmaksāts darbs BENU Aptieku tīklā gan studiju laikā, gan pēc to veiksmīgas pabeigšanas, kā arī veselības apdrošināšana. Savukārt ārpus Rīgas dzīvojošiem studentiem tiek nodrošināta apmaksāta dienesta viesnīca. Mācības šī konkursa ietvaros tiek uzsāktas septembrī, un to plānotais ilgums ir 2,5 gadi.

Šī ir lieliska iespēja, ja vēlies kļūt par farmaceita asistentu! Vairāk par pieteikšanos apmaksātām studijām, kā arī prakses un darba iespējām uzzini BENU Aptiekas mājaslapā.

Citi šobrīd lasa

Dažiem zvaigznes būs ļoti labvēlīgas - horoskops visām zodiaka zīmēm no 29.04. līdz 5.05.
FOTO, VIDEO: reibumā drāzās pa Rīgu, uzbrauca policistam Ogrē, uz viņu nācās šaut: Holivudas stila pakaļdzīšanās vaininiekam būs jāsēž cietumā 1
GPS signāla traucējumu dēļ Somija atceļ lidojumus uz Tartu - aizdomas par Krievijas hibrīduzbrukumu