Kuldīgas slimnīcas 2024. gada pirmo dvīņu pāri – brālīšus Miķeli un Ansi Zīles - tur Kuldīgas slimnīcas Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļas vadītāja Dr. Svetlana Serpāne un virsmāsa Lolita Dabra. (Foto: Kuldīgas slimnīca )

Kuldīgas slimnīcā šogad pasaulē nācis pirmais dvīņu pāris: puisēniem doti latviski vārdi

Bērni
15. aprīlī 14:55 2024. gada 15. aprīlī 14:55
 
Dzīvesstila
nodaļa
| Jauns.lv
2024. gada 11. aprīļa priekšpusdienā Kuldīgas slimnīcā piedzimis šī gada pirmais dvīņu pāris – brālīši Miķelis un Ansis. Dvīņu dzemdības Kuldīgas slimnīcā nav retums. Pērn tika sagaidīti seši dvīņu pāri. Šogad pirmā dzimušā dvīņu pāra vecākiem uzturēšanās ģimenes palātā tika dāvāta bez maksas.

Pirmais šogad Kuldīgas slimnīcā dzimušais dvīņu pāris Miķelis un Ansis ir kuldīdznieki. Viņu vecāki Liene un Reinis Zīles, raksturojot savas sajūtas, saka, ka ir prieks, satraukums un saviļņojums reizē. Turklāt abus dvīņu brālīšus mājās gaida vecākais brālis Jēkabs, kuram nesen palikuši divi gadi.

 “Liekas tik neticami, ka nu esam trīs dēlu vecāki! Izaicinājumu netrūks, bet galā ar visu tiksim,” pārliecināta māmiņa Liene. Viņa atklāj, ka dvīņi viņas rados ir bijuši no mammas puses, tomēr, uzzinot, ka viena bērniņa vietā būs divi, pie tam vēl puikas, pārsteigums tik un tā bijis liels.

Liene un Reinis arī savu pirmo dēlu Jēkabu sagaidījuši Kuldīgas slimnīcā. Abu grūtniecību novērošana uzticēta Kuldīgas slimnīcas ginekoloģei  - dzemdību speciālistei Ivetai Bāliņai un vecmātei Lindai Jūrmalei.

Miķelis un Ansis pasaulē nāca plānota ķeizargrieziena operācijā. Ģimene saka paldies abām ginekoloģēm – dzemdību speciālistēm Dr. Ivetai Bāliņai un Dr. Natālijai Gailītei, neonatoloģei Dr. Ramonai Irbei un vecmātei Guntai Cepurītei, kā arī reanimatoloģijas un anestezioloģijas nodaļas un operāciju bloka komandām par profesionalitāti šajā atbildīgajā brīdī. 

Gan abi brālīši, gan māmiņa jūtas labi un, tēta stiprā pleca atbalstīti, gaida došanos mājās.  Kā dāvana Kuldīgas slimnīcas šī gada pirmo dvīņu ģimenei, maksa par uzturēšanos ģimenes palātā, netiks prasīta.

Dvīņu dzemdības tiek uzskatītas par paaugstināta riska dzemdībām, tomēr Kuldīgas slimnīcai ir visi priekšnosacījumi, lai tās – gan dabiskā ceļā, gan ar plānota vai akūta ķeizargrieziena operācijas palīdzību – varētu notikt droši. Kuldīgas slimnīcā katru gadu tiek sagaidīti vismaz trīs dvīņu pāri. Pērn Kuldīgas slimnīcas jaundzimušo skaitu papildināja seši dvīņu pāri.

Citi šobrīd lasa

Megana Mārkla izsaka stingru brīdinājumu princim Harijam par Ārčiju
FOTO, VIDEO: reibumā drāzās pa Rīgu, uzbrauca policistam Ogrē, uz viņu nācās šaut: Holivudas stila pakaļdzīšanās vaininiekam būs jāsēž cietumā 1
Ko darīt, ja sākas karš? Tā saucamajā 72 stundu rokasgrāmatā ieviestas būtiskas izmaiņas 4
Pievienot komentāru