ddp/abaca press/ Vida Press

Atbalsts praidam, tievākais viduklis un 50 kg smags apmetnis: šovbiznesa zvaigžņu tērpi liek aizrauties elpai 1

Skaistums
2019. gada 19. maijā 06:02 2019. gada 19. maijā 06:02
  Žurnāls "Kas Jauns"
Nesen Metropoles mākslas muzejā Ņujorkā notika Tērpu institūta labdarības noslēguma balle Met Gala. Un zvaigznes, kā ierasts, šajā pasākumā demonstrēja savas iztēles visslēptākos nostūrus, pierādot, ka izdomas slavenībām netrūkst.

Met Gala kostīmu ballē, kura pulcē neskaitāmas pasaules šovbiznesa zvaigznes, slavenības jau gadiem demonstrē tērpus, kas ne vienam vien vērotājam šausmās liek saķert galvu, bet citam – sajūsmā gavilēt par izdomas lidojumu.

Pats ar savu galvu rokā

Aktieris un mūziķis Džēreds Leto sanākušos mazāk pārsteidza ar savu karalisko tērpu – vairāk uzmanības tika pievērsts tam, ka viņš rokā nesa... pats savu galvu. Pavisam noteikti tā bija atsauce uz Gucci modes nama 2018. gada rudens/ziemas kolekcijas skati, kurā modeļi nesa paši savas galvas imitāciju. Un vienas tādas galvas izveidošana, kā vēsta, izmaksā ap 10 000 eiro.

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Foto: insight media / ddp / Vida Press

Spožā karaliene

Katru gadu pasākumam arī ir sava tēma – šoreiz viesi tika lūgti iedvesmoties no ebreju izcelsmes amerikāņu rakstnieces Sūzenas Zontāgas esejas Notes on „Camp”. Tātad slavenībām savi tērpi bija jābalsta uz kempu – estētikas stilu, kā pamatā ir ideja, ka pievilcīgs ir tas, kas ir bezgaumīgs un ironisks.

Kanādiešu popzvaigzne Selīna Diona pēc pasākuma atzinās, ka dreskodu nav sapratusi, bet eksperti lēsa – pat nezinot, viņa ar savu Oscar de la Renta tērpu trāpījusi kā naglai uz galvas.

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Tievākā vidukļa demonstrētāja

Kā savā Maison Mugler tērpā ielīda realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašjana, daudziem ir noslēpums joprojām. Kima gan vēlāk atzinās – korsete, kas bijusi zem drānām, viņas vidukli tā apžmiegusi, ka pasēdēt nav bijis iespējams. Tā gan nebija vienīgā problēma.

„Pēc šā tērpa uzvilkšanas man kādas četras stundas nebūs iespējas aiziet pačurāt, tāpēc jāizdomā kāds rezerves plāns, ko darīt neatliekamas vajadzības gadījumā,” savām palīdzēm stāstījusi Kardašjana. Izrādās arī, ka 70 gadu vecais franču modes dizainers Tjerī Mjuglērs šo tērpu radījis īpaši viņai. Individuāli pie kāda tērpa viņš strādājis pirmoreiz pēc 20 gadu pārtraukuma...

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Foto: insight media / ddp / Vida Press

Kur svārki?

45 gadus vecā Embera Valeta pierāda – bijušo modeļu nav! Deviņdesmito gadu supermodele, kas jaunajā gadu tūkstotī pievērsās aktrises karjerai, pasākumu apmeklēja Anthony Vaccarello for Saint Laurent tērpā. Internetā gan smējās – svārkus aizmāršīgā modele gan atstājusi mājās.

Foto: REUTERS/SCANPIX

Kailums un pašpārliecība

Aktrise un modele Emīlija Ratajkovska no izaicinājumiem nebaidās – viņas Dundas kleitu pārliecinoši varēja dēvēt par vienu no Met Gala balles atkailinošākajiem tērpiem.

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Veltījums praidam

Angļu modele un aktrise Kara Delavinja ar savu Dior tērpu, visticamāk, gribēja paust atbalstu LGBT kopienai. Bet tērpa darinātājiem tas prasīja smagu darbu – lai to radītu, divām šuvējām bija jāstrādā katrai vismaz 600 stundu jeb 25 diennaktis no vietas...

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Cilvēks lustra

Dziedātāju Keitiju Periju viņas Moschino tērpā pasākumā nevarēja nepamanīt. Gaismekļi ap vidu, gaismekļi uz galvas – īsts cilvēks lustra. Pasākuma dreskodam – tieši laikā! „Popmūzikas vēsturē, šķiet, nav cita mākslinieka, kas tik daudz izmantojis kempu un humoru,” sadarbību ar Periju pamato Moschino radošais direktors Džeremijs Skots.

Foto: insight media / ddp / Vida Press
Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Izplūdusī biete

Latvietim, ieraugot šo tērpu, asociācija var būt tikai viena – kā dziedātāja Cardi B pamanījusies ieģērbties bietē? Īstenībā tas gan izrādījās zīmola Thom Browne tērps, kuru fotografēšanās laikā neuzkrītoši ik pa brīdim piekārtoja pieci melnā tērpušies džentlmeņi.

Foto: AFP/Scanpix

Galva reibst

Aktieris un dziedātājs Ezra Millers, šķiet, bija izvēlējies cilvēkus nohipnotizēt. Kuras ir viņa īstās acis, varat saprast? Ģērbies Burberry by Riccardo Tisci drānās, kinosāgas Fantastiskās būtnes zvaigzne vairāk pārsteidza ne ar tērpu, bet ar savu veiksmīgi izvēlēto optisko ilūziju – vairākiem acu pāriem.

Foto: EPA/Scanpix

Jānes 50 kilogramu apmetnis

Gandrīz 50 kilogramu smags tērps mugurā bija kulta TV seriāla American Horror Story radītājam Raienam Mērfijam. Sadarbojoties ar dizaineru Kristianu Siriano, izveidots dārgakmeņiem noklāts tērps un pērlēm apbērts apmetnis, kura darināšana prasījusi divus mēnešus. „Lai uzliktu šo apmetni, man vajadzēja piecu cilvēku palīdzību. Un automašīnā, braucot uz šejieni, man vajadzēja atrasties guļus. Tas taču sver 100 mārciņas!” atklāja Mērfijs.

Foto: AFP/Scanpix

Lady Gaga sarīko striptīzu

Protams, varenu šovu, ierodoties uz Met Gala balli, sarīkoja popzvaigzne Lady Gaga. Tas ilga 16 minūtes, kuru laikā dziedātāja pamanījās nodemonstrēt teju īstu striptīzu. Uz rozā paklāja viņa atrādīja četrus savus tērpus – simtiem skatītāju un fotogrāfu priekšā. Neizpalika ne meikapa maiņa, ne patērzēšana ar iedomātu sarunu biedru pa spēļu telefonu, ne šampanieša pudelēm pildītu ratiņu ripināšana. Un beigās Lady Gaga palika apakšveļā...

Foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Foto: ddp/abaca press/ Vida Press

Saistītās ziņas

Kersti Kaljulaida Latvijas prezidentu ciemos sagaida sarkanbaltsarkanā tērpā 3
Kādos mēteļos tērpjas Aivars Lembergs, kad ir uz brīvām kājām 7
Kristīne Balanas - latviešu vijolniece "La Perla" kleitā: "Sievietes mūziķes vienmēr ir vērtētas pēc tērpa"

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
VIDEO: policija aiztur personu, kura Brīvības pieminekļa pakājē ar īpašu nicinājumu spārdīja ziedus
Gruzijas valdošā partija grib veidot ienaidnieku sarakstus
Pievienot komentāru