Nākamajā sezonā KHL varētu spēlēt klubs no Norvēģijas

Sports
2013. gada 26. septembrī 17:55 2013. gada 26. septembrī 17:55
 
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) 2014./2015.gada sezonā varētu startēt klubs no Norvēģijas, vēsta norvēģu mediji.

Līgas vadība ir uzsākusi sarunas ar Norvēģijas Hokeja federāciju (NHF) par iespējamo kluba dalību nākamās sezonas KHL turnīrā. Tiek plānots veidot komandu no nulles, tajā bāzējot labākos norvēģu hokejistus. Kluba budžets varētu svārstīties no 15 līdz 20 miljoniem ASV dolāru (no 7,8 līdz 10,4 miljoniem latu). Tāpat netiek slēpts, ka kluba ģenerālsponsors būtu krievu naftas gigants "Gazprom", kas segtu 60 procentus kluba izdevumu.

Pagaidām gan nav atklāts, vai klubs tiks veidots uz kāda līdzšinējā Norvēģijas kluba bāzes vai arī tiks dibināts no jauna.

Kā vēsta norvēģu mediji, kluba īpašnieks jau panācis vienošanos par kluba dalību turnīrā, atliek gaidīt vien NHF lēmumu.

NHF tikmēr skaidro, ka vēlas dzirdēt attiecīgu piedāvājumu no KHL, neslēpjot, ka šāda iespēja ir apdomas vērta, taču uzsverot, ka attiecīga līmeņa kluba izveide prasīs milzu resursus.

Pirms pāris mēnešiem tika apstiprināts, ka nākamajā KHL sezonā debitēs arī pirmais klubs no Somijas - Helsinku "Jokerit". Bez citu valstu klubu piesaistes vadība mērķē turnīrā atgriezt bijušo KHL klubu Toljati "Lada", kam gan pirms tam būtiski jāpalielina komandas budžets.

LETA

Citi šobrīd lasa

"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
Nepamatotiem iesniegumiem par invaliditātes piešķiršanu pienācis gals 2
Pievienot komentāru