Sirmais šķēpu raidīja 80,74 metrus tālu.

Šķēpmetējs Zigismunds Sirmais otrais sacensībās Čehijā

Citi sporta veidi
2013. gada 10. jūnijā 22:13 2013. gada 10. jūnijā 22:13
 
Latvijas šķēpmetējs Zigismunds Sirmais pirmdien izcīnīja otro vietu starptautiskās sacensībās Čehijas galvaspilsētā Prāgā, informē organizatori.

­ Jozefa Odložīla piemiņas sacensībās Sirmais šķēpu raidīja 80,74 metrus tālu, šo rezultātu uzrādot jau pirmajā metienā. Par sacensību uzvarētāju kļuva mājinieks Vitēžlavs Veselijs, kurš uzvarēja ar 86,94 metrus tālu metienu, kas šosezon ir otrs labākais pasaulē. Trešo vietu ieguva Polijas sportists Lukašs Gržeščuks, kurš no Sirmā atpalika par 11 centimetriem.

Savukārt cits Latvijas pārstāvis Vadims Vasiļevskis ieņēma 7. vietu desmit šķēpmetēju konkurencē. Viņam tālākais metiens bija 74,65 metri un tika sasniegts pirmajā mēģinājumā. Vasiļevskim tika ieskaitīti tikai divi no sešiem metieniem.

Piekto vietu kārtslēkšanā vīriešiem izcīnīja Mareks Ārents, kurš pārvarēja 5,40 metrus. Latvijas kārtslēcējs ar pirmo lēcienu pievarēja 5,10 metrus, ar trešo 5,25 metrus un ar pirmo reizi pārlēca 5,40 metrus, bet visi trīs lēcieni 5,50 metru augstumā bija neveiksmīgi.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Rafaels Holzdepe no Vācijas, kurš pārlēca 5,82 metrus, bet otro vietu ar 5,70 metriem izcīnīja mājinieks Jaroslavs Kudlička.

Sievietēm kārtslēkšanā starta protokolā atradās Ildzes Bortaščenokas vārds, tomēr viņa sacensībās nepiedalījās.

Odložīla piemiņas sacensības bija iekļautas Eiropas vieglatlētikas asociācijas kalendārā.

­BNS/Foto: AFP/LETA


Citi šobrīd lasa

Zvērināts advokāts: "Vīrietis, kurš Vārvē nošāva zagli, rīkojās absolūti loģiski" 4
VIDEO: Krievijas armija savos gaļas uzbrukumos sūta arī sievietes; ukraiņu droni dzimumus nešķiro
No Lāčplēša par Melno bruņinieku. Latvijas savulaik labākais MMA cīkstonis ticis pie Krievijas pases
Pievienot komentāru