Simons Hjalmarsons noskatās, kā Gabriela Landeskoga mestā ripa ielido slovēņu vārtsarga Lukas Gračnara sargātajos vārtos.

Zviedrijas hokeja izlase izmoka uzvaru pār pastarīti Slovēniju

Sports
2013. gada 11. maijā 19:41 2013. gada 11. maijā 19:41
 
Uzvaru pasaules hokeja čempionāta Stokholmas apakšgrupas spēlē sestdien izcīnīja Zviedrijas izlase, kas ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) "sausā" pieveica sacensību pastarīti Slovēniju.

Kaut metienu attiecībā Zviedrija bija gandrīz divreiz pārāka (40:21), visas cīņas gaitā mājinieki spēja gūt tikai divus vārtus, izceļoties Gābrielam Landeskogam un Frēdrikam Petešonam.

Visus metienus atvairīja zviedru vārtsargs Jūnass Enrots.

Kā ziņots, pirms tam sestdien piekto uzvaru piecos mačos izcīnīja Šveices izlase, kas ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pieveica Dāniju.

Uzvarētājiem pa vieniem vārtiem guva Luka Kunti, Raiens Gārdners, Reto Zuri un Nino Nīdereiters.

Savukārt Dānijas rindās ar goda vārtiem savā pirmajā cīņā pasaules čempionātā izcēlās Niklass Jensens, kura pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" šonedēļ izstājās no Stenlija kausa izcīņas.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Šveice ar 3:2 pārspēja vienu no sacensību saimniecēm Zviedriju, turpinājumā svētdien ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Kanādu, bet pirmdien sagādāja arī trešo pārsteigumu, kad ar 5:2 pārspēja Čehiju. Savukārt ceturtajā mačā Šveice jau gaidīti ar 7:1 uzvarēja Slovēniju.

Vēl vienā Stokholmas grupas mačā sestdien Norvēģija samēros spēkus ar Baltkrieviju.

Stokholmas grupas kopvērtējumā Šveice ar 14 punktiem piecās spēlēs apguva līderpozīciju, par punktu apsteidzot Kanādu. Trešā ar 12 punktiem ir Zviedrija, Čehijai ir astoņi punkti, bet pie sešiem punktiem tikusi Norvēģija.

Sesto un septīto vietu ar trim punktiem ieņem Baltkrievija un Dānija, bet Slovēnija tikusi pie viena punkta.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru