ASV izlases spēlētāji atzīmē vārtu guvumu pret Franciju.

ASV hokeja izlase pieveic Franciju un izvirzās Helsinku grupas līderos

Sports
2013. gada 11. maijā 14:42 2013. gada 11. maijā 14:42
 
Par jauno pasaules hokeja čempionāta Helsinku apakšgrupas līderi sestdien kļuva ASV izlase, kas piektās kārtas mačā ar rezultātu 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) pārspēja Franciju.

Pirmos divus vārtus mačā guva amerikāņi Stīvens Džionta un Bobijs Batlers, tomēr otrajā trešdaļā Kevinam Ekvefvilam izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Tomēr amerikāņi izvairījās no nepatīkamiem pārsteigumiem - pēc Pola Ščasnija un Deivida Mosa vārtu guvumiem jau panāca 4:1

Pamatlaika beigās vienus vārtus Francijai atguva Joriks Trejē, bet ar to bija par maz, lai pretendētu uz panākumu.

Vēl divās Helsinku apakšgrupas spēlēs sestdien Somija spēkosies ar Austriju, bet Latviju sagaidīs duelis ar Vāciju.

Tā kā piektdien jau otro zaudējumu pēc kārtas cieta pašreizējā pasaules čempione Krievija, par jauno grupas līderi kļuvusi ASV izlase, kas tikusi pie 12 punktiem piecās spēlēs un par punktu apsteidz Somiju. Krievija ar deviņiem punktiem ieņem trešo vietu, bet par diviem punktiem mazāk piecās cīņās ir slovākiem. Francija ar sešiem punktiem piecās spēlēs ir piektā, Austrijas kontā pieci punkti piecos mačos, bet Vācija un Latvija četrās cīņās iekrājušas attiecīgi četrus un trīs punktus.

Līdz ar to dzīvības un nāves mačs risināsies starp Latviju un Vāciju. Šīs cīņas zaudētājai reāli sāks draudēt izkrišana no augstākās divīzijas.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Pievienot komentāru