Kreigs Smits (pa kreisi) kļuvis par otro spēlētāju pasaules čempionātā, kas izcēlies ar trim gūtiem vārtiem vienā spēlē.

Smitam "hat-trick" ASV hokejisti uzvar Somiju

Sports
2013. gada 8. maijā 22:58 2013. gada 8. maijā 22:58
 
ASV hokeja izlase pasaules čempionāta spēlē trešdien sagādāja pirmo zaudējumu vieniem no turnīra mājiniekiem somiem.

Helsinku apakšgrupas ceturtās kārtas mačā ASV izlase uzvarēja Somiju ar rezultātu 4:1 (1:1, 0:0, 3:0), trīs vārtus gūstot Kreigam Smitam.

Spēles sestajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Jarno Koskiranta, bet divas ar pusi minūtes pirms trešdaļas beigām 1:1 panāca Smits. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešās trešdaļas ceturtajā minūtē ASV izlasei vadību vairākumā dāvāja tas pats Smits. Trešdaļas 12.minūtē 3:1 panāca Stīvens Džionta, bet pēdējā minūtē ar metienu tukšos vārtos gala rezultātu panāca Smits.

Smits ticis pie otrā "hat-trick" šajā čempionātā. Ar pirmo iepriekš izcēlās krievs Iļja Kovaļčuks.

Kā ziņots, svarīgu uzvaru Helsinku apakšgrupas spēlē trešdien izcīnīja Vācijas izlase, kas ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) kaujinieciskā cīņā pieveica Austriju.

Kaut Vācijai mačā piederēja pārsvars, arī Austrija, kas iepriekšējā spēlē pieveica Latviju, cīnījās ļoti labi, un visas 60 minūtes cīņā bija intriga. Pirmoreiz Vācijas izlases hokejists Markuss Kinks pārspēja vārtsargu Bernhardu Štarkbaumu 38.minūtē, bet otro reizi tas pats Kinks bija precīzs vien deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām, kad ieraidīja ripu tukšos vārtos.

Tikmēr vāciešu vārtsargs Robs Zeps atvairīja visus 27 pretinieku metienus.

Šī bija Vācijas izlases pirmā uzvara turnīrā. Iepriekšējos mačos tā bija piekāpusies spēcīgajām Krievijas, Somijas un Slovākijas izlasēm.

Šīs grupas spēļu turpinājumā ceturtdien Krievija tiksies ar Franciju, bet Latvija mačā ar pasaules vicečempioni Slovākiju centīsies tikt pie pirmās uzvaras.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar deviņiem punktiem attiecīgi trīs un četros mačos dala Krievijas un ASV, par punktu mazāk trīs spēlēs ir Somijai, bet slovāki trīs spēlēs tikuši pie sešiem punktiem. Vācijas kontā četri punkti četrās cīņās, Francija un Austrija iekrājušas pa trim punktiem, bet Latvija kā vienīgā pie punktiem nav tikusi.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacentīsies ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiksies Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

LETA/Foto: EPA/LETA

Citi šobrīd lasa

Vai zinātnieki beidzot atrisinājuši Ēģiptes piramīdu rašanās noslēpumu? Veikts jauns atklājums 1
"Mīlestība no pirmā acu skata!” - hokejists Ralfs Freibergs par satikšanos ar topošo sievu
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Pievienot komentāru