Tiesa Somijā piespriež hokejistam naudas sodu par rupjību laukumā

Hokejs
2013. gada 2. janvārī 15:54 2013. gada 2. janvārī 15:54
 
Apgabala tiesa Somijā gada izskaņā piesprieda naudas sodu Helsinku "Jokerit" hokejistam Semiram Benamoram par rupju uzbrukumu pretiniekam pirmssezonas spēlē, vēstīja aģentūra "Reuters".

Benamoram jāsamaksā 3540 eiro par rupju uzbrukumu Helsinku HIFK spēlētājam Villem Peltonenam. Benamors ar elkoni no aizmugures nogāza Peltonenu uz ledus un turpināja kailām rokām pretinieku sist, tam bezsamaņā guļot uz ledus.

Spriežot sodu, tiesa ņēma vērā apsūdzētā atzīšanos un pausto nožēlu. Benamors atzina savu rīcību par nesamērīgu un teica, ka nespēj to pamatot saviem diviem dēliem, kuri spēlē "Jokerit" junioru komandā.

Par vardarbību septembrī aizvadītajā pirmssezonas turnīra spēlē vairākiem hokejistiem piesprieda Somijas līgas (SM līgas) vēsturē visu laiku bargākos sodus. HIFK un "Jokerit" spēlētāji uz ledus vairākkārt iesaistījās agresīvos kautiņos, un pirms pirmās trešdaļas beigām uz ģērbtuvēm izraidīja jau sešus hokejistus un abu komandu trenerus.

Uz 18 spēlēm diskvalificētais Benamors saņēma smagāko sodu, bet HIFK hokejistam Jūso Salmi bija jāizlaiž 12 spēļu. Diskvalifikāciju uz mazāku spēļu skaitu piesprieda vēl vairākiem kautiņos iesaistītajiem. HIFK treneris Pasi Sormunens tāpat kā viņa kolēģi "Jokerit" vienībā Tomi Lemse un Tomeks Valtonens saņēma astoņu spēļu diskvalifikāciju. "Jokerit" bija jāmaksā 40 000 eiro sods, savukārt HIFK jāšķiras no 25 000 eiro.

Lai gan vardarbīgiem incidentiem bagātā spēle bija pirmssezonas turnīrā, SM līgas vadība uzskatīja par nepieciešamu neatstāt notikušo bez ievērības, jo iesaistīti bija tās klubi. Somijas lielākā avīze "Helsingin Sanomat" pēc konfliktiem bagātās spēles pavēstīja, ka nepagarinās sponsorēšanas līgumu ar "Jokerit", jo komandas rīcība ir nesamierināmā konfliktā ar izdevuma vērtībām un mērķiem. Savukārt Somijas policija Benamora uzbrukumu Peltonenam izmeklēja kā potenciāli kriminālu pārkāpumu.

BNS

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
"Kāja cilvēkam pilnībā sadragāta!" baisa avārija Purvciemā; cietušais slimnīcā smagā stāvoklī
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru