No amata atlaists "Amur" komandas galvenais treneris Jortika

Sports
2012. gada 19. decembrī 11:11 2012. gada 19. decembrī 11:11
 
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Habarovskas "Amur" trešdien no galvenā trenera amata atlaidusi somu speciālistu Hannu Jortiku.

Pagājušā sezona "Amur" vienībai bija viena no veiksmīgākajām vēsturē, un tas iespaidoja Habarovskas vienību februārī pagarināt līgumu ar Jortiku uz divām sezonām.

Savukārt šosezon "Amur" komanda atkal ir viena no KHL pastarītēm, un tāpēc Jortika zaudējis amatu divas dienas pirms plānotās spēles ar Sanktpēterburgas SKA komandu.

Paredzams, ka par galvenā trenera pienākumu izpildītāju kļūs Aleksandrs Bļinovs, kurš "Amur" vienību divreiz trenēja jau 2010./11.gada sezonā.

Kā ziņots, Jortika par "Amur" galveno treneri kļuva pirms pagājušās sezonas, no 11.vietas Austrumu konferencē paceļot to līdz izslēgšanas spēļu zonai.

Spēlētāja karjeras laikā Jortika visilgāk spēlēja Somijas klubā Turku TPS, kura sastāvā 1976.gadā kļuva par valsts čempionu. 1983.gadā viņš traumas dēļ beidza hokejista karjeru.

Savukārt trenera karjeras laikā Jortika vislielākos panākumus guva ar jau pieminēto TPS komandu, palīdzot tai sešas reizes triumfēt Somijas čempionātā.

Vēl Jortika ir trenējis arī Somijas klubus Hāmēnlinnas HPK un Helsinku "Jokerit", kā arī Šveices komandu "Bern" un Zviedrijas vienību "Malmo".

Šobrīd KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Amur" ar 32 punktiem 34 spēlēs atrodas 11.vietā un no izslēgšanas cīņu zonas atpaliek par 18 punktiem.

LETA

Citi šobrīd lasa

VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Pievienot komentāru