Žoltoka piemiņas turnīrs nākotnē varētu notikt citos datumos

Hokejs
2012. gada 29. augustā 01:48 2012. gada 29. augustā 01:48
 
Pēdējos gados Latvijas Hokeja federācija (LHF) saskārusies ar lielām problēmām, organizējot Sergeja Žoltoka piemiņas turnīru jaunatnes valstsvienībām, tāpēc nākotnē tas varētu notikt citos datumos.

Lielākās problēmas LHF sagādā Pasaules kauss jauniešu komandām, kurš Krievijas pilsētā Omskā noslēdzās vien svētdien. Tajā piedalījās arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Latvijas komanda "Rīga", kas veido Latvijas U-20 valstsvienība kodolu. Jau trešdien sāksies Žoltoka kauss, bet svētdien "Rīga" aizvadīs pirmo spēli MHL regulārajā čempionātā.

"Šogad turnīru organizēt bija neierasti grūti, kaut tas norisināsies jau astoto reizi," LHF prezidents Kirovs Lipmans otrdien notikušajā preses konferencē izteica nožēlu par MHL. "Viņi nevēlējās mainīt kalendāru, un pirmā spēle "Rīgas" komandai būs jau 2.septembrī. Norises laiku mums izdevās sakombinēt ar lielām pūlēm, bet nākotnē būs nopietni jādomā, vai varam turnīru rīkot šajos datumos."

Kā ziņots, turnīrā bez Latvijas U-20 valstsvienības piedalīsies arī Baltkrievijas U-20 izlase, Krievijas U-18 jaunie hokejisti un Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs".

Pirmajā mačā trešdien plkst.16.30 savā starpā tiksies abas Latvijas komandas, bet cīņas noslēgsies 1.septembrī. Visi mači risināsies "Volvo Sporta Centra" ledus hallē.

LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks uzsvēra, ka turnīrs ir ļoti nozīmīgs posms U-20 valstsvienības gatavošanās posmā pasaules čempionātam, kas tradicionāli risināsies gadu mijā.

"Kopumā gatavošanās posms ir īss - pēc Žoltoka turnīra vēl viens pārbaudes turnīrs būs novembrī, decembrī tiks aizvadīta treniņnometne, kuras ietvaros būs 1-2 pārbaudes spēles, bet tad jau arī būs klāt pasaules čempionāts," atgādināja Baldonieks.

Runājot par iespējamo turnīra norisi nākotnē, arī Baldonieks izteicās, ka problēmas rada MHL.

"Viņi vēlas savu līgu paplašināt uz vasaras rēķina. Vienmēr esam iekļāvušies starptautisko spēļu logos, bet nevaram atbalstīt citas valsts līgu, kas to ne visai ievēro," teica Baldonieks. "Esam izskatījuši vairākus variantus. Iespējama ir gan turnīra pārcelšana uz augusta vidu, kad gan, iespējams, nebūtu gatavi sparinga partneri, gan arī uz novembri. Turnīrs ir populārs un negribētos to pazaudēt, bet mums jābūt mazliet elastīgākiem."

Kā ziņots, sākotnēji "Liepājas metalurgs" komandas vietā turnīrā bija plānojusi spēlēt Dānijas U-20 valstsvienība, bet arī šoreiz Latvijas pusei iztraucēja MHL.

"Viņi tika ielūgti uz Pasaules kausu Omskā, turklāt tika viss apmaksāts," teica LHF ģenerālsekretārs. "Negribu teikt, ka Dānija paveica, ko šausmīgi sliktu, bet nu arī Krievija mums izdarīja lāča pakalpojumu."

Uz pārbaudes turnīru Latvijas U-20 izlases un "Rīgas" komandas galvenais treneris Leonīds Tambijevs izsaucis 28 spēlētājus.

"Sastāvā ir padaudz leģionāru, kurus visus vēlamies paskatīties. Šiem puišiem jāpierāda, ka ir atbilstošā līmenī, ka viņi var izpildīt treneru prasības," teica Tambijevs. "Vēlamies uzvarēt turnīrā, bet iespēju spēlēt dosim visiem hokejistiem."

Tambijevs pastāstīja, ka sastāvā iekļauti visi Eiropā spēlējošie hokejisti, kurus viņš vēlējies redzēt. Tomēr vēl pāris spēlētāji ir palikuši - kā Šveicē spēlējošais vārtsargs Ivars Punnenovs un Zintis Nauris Zuševics, kurš šosezon spēlēs Austrijas augstākajā līgā. Tāpat vēl septiņi spēlētāji šo sezonu aizvadīs Ziemeļamerikā.

Kā ziņots, pasaules čempionātam elites divīzijā no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Krievijas pilsētā Ufā.

Latvijas U-20 hokeja izlases sastāvs dalībai Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrā:

vārtsargi - Elvis Merzļikins ("Lugano", Šveice), Rihards Cimermanis, Boriss Tretjakovs (abi - "Rīga");

aizsargi - Krišs Lipsbergs, Pauls Zvirbulis (abi - "Rīga"), Patriks Škuratovs, Edmunds Augstkalns (abi - "HK Juniors"), Edgars Siksna, Oskars Mārtiņš Freimanis, Sandis Šostaks (visi - "Liepājas metalurgs"), Kalvis Ozols ("Zemgale"/JLSS), Kristaps Nīmanis ("Red Ducks", Somija), Mārcis Martinsons (Šveice);

uzbrucēji - Artūrs Ševčenko, Nikolajs Jeļisejevs, Martins Lavrovs, Andris Siksnis, Lauris Rancevs, Georgs Golovkovs, Rihards Bukarts, Emīls Potāpovs (visi - "Rīga"), Artūrs Kuzmenkovs, Kārlis Ozoliņš (abi - "Liepājas metalurgs").


LETA

Citi šobrīd lasa

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies
Okeāns aprij kristiešu utopiju Nigērijā
Aizputes vidusskolas 9. klases izlaidumā sēro par avārijā uz Liepājas šosejas bojā gājušo jaunieti
Pievienot komentāru