Otrā cīņa Samoilovam/Sorokinam paredzēta pirmdien, kad pretiniekos būs Dienvidāfrikas sportisti.

Samoilovs/Sorokins ar uzvaru sāk dalību olimpiskajās spēlēs

Citi sporta veidi
2012. gada 28. jūlijā 13:44 2012. gada 28. jūlijā 13:44
 
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien ar uzvaru sāka dalību Londonas olimpisko spēļu turnīrā.

D apakšgrupas pirmajā mačā ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gregoršu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs.

Pirmo setu latvieši sāka veiksmīgi un izvirzījās vadībā ar 2:0 un vēlāk ar 4:2, tomēr pēc tam pie rezultāta 5:3 Samoilovs/Sorokins bieži sāka kļūdīties, kas ļāva Polijas duetam gūt sešus punktus pēc kārtas un pārņemt vadību ar 9:5. Arī turpinājumā latviešiem neizdevās lauzt pirmā seta gaitu un pie nelabvēlīga rezultāta 6:15 tika paņemts tehniskais pārtraukums. Pēc tā cīņas gaitā nekas būtiski nemainījās un pirmo setu Samoilovs/Sorokins zaudēja ar 12:21.

Otro setu latvieši sāka ar svaigām emocijām un atkal izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pēc tam pašu spēkiem pakāpeniski palielināja pārsvaru, kas vienu brīdi sasniedza jau septiņu punktu atzīmi - 12:5. Turpinājumā Samoilovs/Sorokins droši turējās 6-8 punktu attālumā no pretiniekiem, bet seta galotnē poļi pietuvojās līdz 15:20, taču tas neapdraudēja Latvijas dueta uzvaru otrajā setā.

Izšķirošā, trešā, seta ievadā Samoilovs un Sorokins turpināja spēlēt emocionāli, kas ļāva iekrāt divu punktu pārsvaru (3:1 un 4:2), bet vēlāk latvieši panāca piecu punktu pārsvaru - 10:5. Pie rezultāta 14:9 par labu Latvijas duetam Fijaleks/Prudels trīs mačbumbas atspēlēja, bet ceturto mačbumbu Samoilovs/Sorokins garām nepalaida, līdz ar to izcīnot uzvaru setā un mačā.

Jāpiebilst, ka skatītāju tribīnēs, kas bija gandrīz pilnas, daudz skaļāks atbalsts bija Latvijas sportistiem. Mačs noritēja karstā laikā un sportistiem bija jāspēlē zem spilgtas saules.

D apakšgrupas otrā cīņa Samoilovam/Sorokinam paredzēta pirmdien, kad pretiniekos būs ar 21.numuru izliktie Grants Goldšmids/Frīdoms Čiva no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR), bet grupas pēdējo cīņu latvieši aizvadīs trešdien, kad spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, E apakšgrupas pirmās kārtas cīņā svētdien samēros spēkus ar vāciešiem Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs. Otro maču Latvijas duets aizvadīs otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri Londonā būs izlikti ar piekto numuru.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies no līdz 9.augustam.


LETA/ Foto: Lita Krone/ LETA

Citi šobrīd lasa

66 gadus vecais Dolfs Lundgrēns iziet sabiedrībā ar 27 gadus veco sievu un 22 gadus veco meitu
Nolēma apdzīt uzreiz trīs automašīnas: jaunākā informācija par traģisko avāriju uz Liepājas šosejas. FOTO; VIDEO 3
Divās dienās seši bojāgājušie: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 10
Pievienot komentāru