Pļaviņš/Šmēdiņš par spīti vēl vienam zaudējumam Klāgenfurtes "Grand Slam" posmā izkļūst no apakšgrupas

Citi sporta veidi
2012. gada 20. jūlijā 15:12 2012. gada 20. jūlijā 15:12
 
Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien piedzīvoja zaudējumu Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupu sacensību trešajā cīņā.

Par spīti neveiksmei, Latvijas sportisti spēja izkļūt no savas apakšgrupas un turpinās dalību turnīrā.

Aizvadītajā cīņā ar 16.numuru izliktie Latvijas sportisti J apakšgrupas trešās kārtas spēlē ar 1-2 (21:19, 16:21, 13:15) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam/Šonam Rozentālam, kuriem sacensībās ticis pirmais numurs.

Jau ziņots, ka apakšgrupas pirmajā cīņā latvieši ceturtdien ar rezultātu 0-2 (20:22, 15:21) piekāpās vāciešiem Sebastianam Dolingeram un Štefanam Vindšeifam, kuriem šajā turnīrā piešķirts 17.numurs, bet otrajā mačā ar 2-0 (21:16, 21:9) sagrāva igauņus Kristo Kollo un Rivo Vesiku, kuri izlikti ar 32.numuru.

Viena uzvara trīs spēlēs neliedza Pļaviņam/Šmēdiņam J apakšgrupā ierindoties trešajā vietā, kas sportistiem ļaus piektdien turpināt dalību sacensībās.

Pamatturnīrā startē vēl viens Latvijas pāris - Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins, kuri izlikti ar piekto numuru. Latvijas duets pirmajā N apakšgrupas cīņā ceturtdien ar rezultātu 2-0 (21:15, 30:28) pārspēja Jaunzēlandes duetu Džeisonu Ločhedu un Kirku Pitmenu, kuri izlikti ar 28.numuru, bet otrajā mačā ar 0-2 (22:24, 18:21) piekāpās ķīniešiem Sjujam Liņdzjinam un Vu Peņgeņam, kuriem ticis 21.numurs.

Pēdējā apakšgrupas mačā Samoilovs/Sorokins piektdien spēkosies ar vāciešiem Jonatanu Erdmanu un Kaju Matisiku, kuri izlikti ar 12.numuru.

Grupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliks ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.

Šis ir pēdējais posms Pasaules kausa tūres kalendārā pirms Londonas olimpiskajām spēlēm.

Olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

Kā ziņots, Pļaviņš nesīs Latvijas karogu Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā 27.jūlijā.

LETA

Citi šobrīd lasa

66 gadus vecais Dolfs Lundgrēns iziet sabiedrībā ar 27 gadus veco sievu un 22 gadus veco meitu
VIDEO: avārijā Siguldā sasists desmitiem tūkstošu vērts "Bentley Bentayga"
VIDEO: Singapūras kazino vīrietis laimē 4 miljonus dolāru, un prieki gandrīz pārvēršas traģēdijā
Pievienot komentāru