Latvijas pludmales volejbola dueti ar četrām uzvarām sākuši Berlīnes "Grand Slam" posmu

Citi sporta veidi
2012. gada 11. jūlijā 22:51 2012. gada 11. jūlijā 22:51
 
Ar četrām uzvarām Berlīnē notiekošā "Grand Slam" posma apakšgrupu sacensības trešdien sāka Latvijas pludmales volejbola dueti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins.

Līdz ar to abi Latvijas pāri jau garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs/Sorokins O apakšgrupas pirmās kārtas cīņā ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) pieveica šveiciešus Sašu Heijeru un Mirko Gersonu, kuriem turnīrā ticis 27.numurs, bet pēc tam ar 2-1 (17:21, 21:17, 15:11) pārspēja Nīderlandes sportistus Jonu Stjekemu/Kristiānu Varenhorstu, kuri izlikti ar 28.numuru.

Apakšgrupas trešajā mačā Samoilovam/Sorokinam ceturtdien sagaidāms mačs ar vēl vienu Nīderlandes duetu Emjelu Bērsmu un Dānu Spijkersu, kuriem šajā turnīrā ticis 11.numurs.

Pēc divām kārtām Samoilovs/Sorokins atrodas līderpozīcijā, bet abi Nīderlandes dueti izcīnījuši pa vienam panākumam.

Savukārt ar 12.numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš N apakšgrupas pirmajā spēlē ar 2-1 (13:21, 21:17, 15:13) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Šalankeviču, kuri izlikti ar 21.numuru, bet pēc tam ar 2-0 (21:19, 21:18) uzvarēja amerikāņus Bredliju Kīnenu un Džonu Mejeru, kas izlikti ar 28.numuru.

Pēdējā mačā Latvijas sportisti ceturtdien sacentīsies ar šī gada Eiropas čempioniem Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu no Vācijas, kuriem ticis piektais numurs, bet abu duetu pēdējā savstarpējā spēlē Pļaviņš/Šmēdiņš spēja viņus pieveikt.

Kā ziņots, Šmēdiņš izlaida pagājušajā nedēļā Šveices pilsētā Gštādē notikušo "Grand Slam" posmu, kurā Pļaviņš startēja pārī ar Aleksandru Soloveju. Kaut jaunizveidotais Latvijas pāris rādīja cienījamu sniegumu, tas zaudēja visos trijos mačos, ierindojoties 25.vietā.

Grupu uzvarētāji automātiski garantēs sev vietu labāko 16 dalībnieku skaitā, bet katras apakšgrupas otrās un trešās vietas ieguvēji aizvadīs cīņas ar citu grupu šo pašu vietu ieguvējiem. Tam volejbolistu duetam, kas apakšgrupā paliks ceturtajā vietā, turnīrs beigsies ar dalītu 25.-32.vietu.

Kā ziņots, Berlīnes posma kvalifikācijā startēja Toms Šmēdiņš un Edgars Točs, tomēr viņi zaudēja jau pirmajā cīņā.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa tūres kalendārā bez Berlīnes vēl atlicis aizvadīt tikai vienu posmu, kas risināsies Klāgenfurtē.

Savukārt olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

LETA

Citi šobrīd lasa

Nolēma apdzīt uzreiz trīs automašīnas: jaunākā informācija par traģisko avāriju uz Liepājas šosejas. FOTO; VIDEO 3
VIDEO: Singapūras kazino vīrietis laimē 4 miljonus dolāru, un prieki gandrīz pārvēršas traģēdijā
Divās dienās seši bojāgājušie: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 10
Pievienot komentāru