Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins izrādīja nopietnu pretestību sacensību galvenajiem favorītiem, tomēr nācās piedzīvot sāpīgu zaudējumu.

Samoilovam/Sorokinam sāpīgs zaudējums pret olimpiskajiem čempioniem

Citi sporta veidi
2012. gada 7. jūlijā 15:47 2012. gada 7. jūlijā 15:47
 
Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins sestdien piedzīvoja zaudējumu Šveicē notiekošā "Grand Slam" turnīra astotdaļfināla cīņā.

Aizvadītajā mačā ar ceturto numuru izliktie Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās olimpiskajiem čempioniem Todam Rodžersam un Filipam Dalhauzeram no ASV, kuri sacensībās izlikti ar pirmo numuru.

Dalību turnīrā Latvijas sportisti tādējādi noslēdza dalītā devītajā vietā.

Kā ziņots, pirms tam savas apakšgrupas pirmajā cīņā Samoilovs/Sorokins ar 2-1 (16:21, 21:19, 15:13) pieveica austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuriem turnīrā ticis 29.numurs, pēc tam ar 2-0 (21:16, 21:16) pieveica zviedrus Stēfanu Gunnaršonu un Hannesu Brinkborju, kas izlikti ar 20.numuru, bet trešajā mačā ar 0-2 (16:21, 17:21) piekāpās Itālijas duetam Paolo Nikolai un Daniēlam Lupo, kuriem ticis 13.numurs.

Apakšgrupas noslēgumā Samoilovs/Sorokins ierindojās otrajā vietā un kvalificējās izslēgšanas cīņām, kur pirmajā kārtā piektdien ar 2-0 (21:17, 21:17) pieveica itāļus Paolo Ingroso un Mateo Ingroso, kuriem turnīrā ticis 22.numurs.

Jau vēstīts, ka pamatturnīrā startēja vēl viens Latvijas pāris - Mārtiņš Pļaviņš šoreiz cīnījās ar jauno Aleksandru Soloveju, jo viņa ierastais pārinieks Jānis Šmēdiņš guvis potītes traumu. Šis duets bija izlikts ar 25.numuru un pirmos divus apakšgrupas mačus aizvadīja ļoti cienījami.

Pļaviņš un Solovejs pirmajā grupas cīņā vien ar 1-2 (21:17, 18:21, 7:15) piekāpās vāciešiem Jonatanam Erdmanam un Kajam Matisikam, kuri izlikti ar astoto numuru, bet otrās kārtas mačā ar 0-2 (19:21, 16:21) arī līdzīgā cīņā piekāpās Sašam Heijeram un Sebastjanam Ševaljē no Šveices, kuriem turnīrā ticis devītais numurs.

Savukārt apakšgrupu sacensību noslēdzošajā mačā Pļaviņš/Solovejs piektdien tikās ar vēl vienu Šveices duetu Martinu Lacigu un Jonasu Veingartu, kuriem ticis 24.numurs. Pirmajā setā latvieši zaudēja ar 18:21, bet otrajā setā cīņa pie rezultāta 6:2 Pļaviņa un Soloveja labā tika apturēta, jo kāds no šveiciešiem guva traumu. Vēlāk Latvijas duetam tika piešķirta tehniskā uzvara.

Apakšgrupas noslēgumā Pļaviņš un Solovejs ierindojās ceturtajā vietā, turnīru beidzot ar dalītu 25.-32.vietu.

Solovejs iepriekš vairākas vasaras trenējies Genādija Samoilova vadībā un kopā ar Rihardu Finsteru startēja Eiropas 2010.gada U-20 čempionātā. 21 gadu vecais un divus metrus garais Solovejs šīs sezonas pirmajos divos Latvijas čempionāta - "Zelta Open" - posmos startēja ar dažādiem pāriniekiem - Rolandu Bergahlu un Finsteru, izcīnot septītās vietas.

Kā ziņots, šī turnīra kvalifikācijā startēja Latvijas jaunais duets Haralds Regža un Armands Āboliņš, tomēr viņi zaudēja jau pirmajā cīņā.

Gštādē notiekošais turnīrs tiek uzskatīts par vienu no grūtākajiem Pasaules kausa tūrē, jo norit augstkalnu apstākļos.

Līdz Londonas olimpiskajām spēlēm Pasaules kausa tūres kalendārā bez Gštādes vēl atlicis aizvadīt divus posmus, kas risināsies Berlīnē un Klāgenfurtē.

Savukārt olimpiskais pludmales volejbola turnīrs, kurā piedalīsies gan Samoilovs/Sorokins, gan Pļaviņš/Šmēdiņš, sāksies jau 28.jūlijā.

LETA/Foto: fivb.org

Citi šobrīd lasa

66 gadus vecais Dolfs Lundgrēns iziet sabiedrībā ar 27 gadus veco sievu un 22 gadus veco meitu
Nolēma apdzīt uzreiz trīs automašīnas: jaunākā informācija par traģisko avāriju uz Liepājas šosejas. FOTO; VIDEO 3
Divās dienās seši bojāgājušie: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu 10
Pievienot komentāru