Somijas hokeja izlase sagrauj Franciju

Hokejs
2012. gada 10. maijā 22:48 2012. gada 10. maijā 22:48
 
Pagājušā gada spēcīgākā komanda Somija pasaules hokeja čempionāta Helsinku apakšgrupas cīņā ceturtdien ar rezultātu 7:1 (1:0, 4:0, 2:1) sagrāva Franciju.

Šajā mačā uzvarētājiem divus vārtus guva Jusi Jokinens, bet pa reizei precīzi bija Jarko Imonens, Miko Koivu, Janne Niskala, Niko Kapanens un Juso Hietanens.

Savukārt Francijai vienīgo reizi precīzs bija Antonī Gutigs.

Kā ziņots, vēl vienā šīs apakšgrupas mačā ceturtdien ASV hokeja izlase ar rezultātu 5:3 pārspēja Baltkrieviju.

Pēc četrām kārtām šīs grupas kopvērtējumā Somija tikusi pie 12 punktiem tai divus punktus zaudē Kanāda, bet ASV ar astoņiem punktiem pakāpusies uz trešo vietu. Pa sešiem punktiem izcīnījušas Šveice un Slovākija, pa trīs punktiem iekrājušas Francija un Baltkrievija, bet bez punktiem joprojām atrodas Kazahstāna.

Šī gada pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā.

Komandas pa apakšgrupām izkārtotas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu. Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Helsinkos, kur līdz 20.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Slovēnija un Austrija.

LETA

Citi šobrīd lasa

Latvijā vāc parakstus pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
"Parādījām puišiem, kas iztrūka iepriekšējās spēlēs!" Vītoliņš atstāsta treniņā paveikto; sastāvā gaidāmas būtiskas izmaiņas
VIDEO: šovu zvaigzne Magone gatavojas randiņam ar Misteru X un prāto par jaunu apakšveļu
Pievienot komentāru